Sahte avukatlara uyarı

Halkevi tarafından basına gönderilen uyarı bülteni şöyle:


“Çeşitli nedenlerden dolayı  ülkesinden ayrılıp buraya gelen bir çok Kürt ve Türk İngiltere’de iltica talebinde bulunmuştur. Yapılan başvuru taleplerinin bir çoğu kabul edilirken bir kısım talepler reddedilip dosyalar İçişleri Bakanlığı’nca kapatılmıştır. Bunun üzerine arayış içine girip çeşitli avukatlara başvuran insanlarımız bir çok sorunlarla karşı karşıya gelmektedir.


Vatandaşlarımızın bu sorunlarını bilen bazı sahte avukat büroları dosyaları yeniden açtırmak ya da Ankara Anlaşması’ndan yararlandıracağı sözüyle halkımızı kandırarak binlerce Sterlin paralarını alıp hiç bir işlem yapmamakta ve bu yolla halkın umutlarını oynayıp rant elde etmektedir.


Uzun zamandır bu ‘sahte avukat firmaları’ tarafından dolandırılmış vatandaşlar Halkevi’ne başvurabilirler. Halkı bu umut tacirlerine karşı uyanık olmaya ve avukatlara başvurmadan önce danışmaya çağırıyoruz. Unutmamalı ki yüzlerce mağdur kamplarda ya da tutukevlerinde ‘detention centre’ bekletiliyor.


Halkevi olarak şimdiye kadar Türkiye kökenli 3 sahte firma tesbit etmiş bulunuyoruz. Halkın umutlarıyla oynayan ve alın terlerine haksız yere el koyan bu sahte firmaların işlerini sürdürmeleri durumunda haklarında yasal işlem yapılması için başvuruda bulunacağımızı kamuoyuna duyururuz”

783650cookie-checkSahte avukatlara uyarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.