Sahte ‘Bakan’ Ankara’da yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ile Yenimahalle Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri operasyonda vatandaşları işe yerleştirme vaadiyle dolandırdıkları ifade edilen 3 kişi yakalandı.


Olay, son 4 ay içinde “dolandırıldıklarını” belirten köy muhtarlarının başvurusu üzerine ortaya çıkarıldı. Kendisini “milletvekili” ya da “bakan” olarak tanıtan Ali Rıza K’nın, köy muhtarlarını, sekreteri Sebahat K. aracılığıyla telefonla arayarak “TEDAŞ, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına kadrolu memur alınacağını” söylediği, ancak isteyenlerin iş başı yapabilmeleri geçmişe dönük 1 yıllık sigortalı olması gerektiğini belirttiği ifade edildi.
İşin niteliği ve işe alınacağı vaat edilen kişinin tahsil durumuna göre 8-10 bin YTL arasında para isteyen Ali Rıza K’nin, vatandaşları “danışmanı” olarak tanıttığı Mehmet A’ya yönlendirdiği ve parayı buna vermelerini istediği belirtildi.


Muhtar veya yakını oldukları belirlenen 35 kişinin, Mehmet A’ya, bu şekilde yaklaşık 400 bin YTL para verdiğini tespit eden güvenlik güçleri, söz konusu 3 kişiyi gözaltına aldılar.


Bu kişiler, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye gönderildi.



 

1055330cookie-checkSahte ‘Bakan’ Ankara’da yakalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.