“Saldırıdan iktidar ve küçük ortağı MHP sorumludur”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin İzmir İl Örgütü binasına yönelik saldırı ve parti çalışanı Deniz Poyraz’ın yaşamını yitiresine ilişkin Genel Merkez’de açıklama yapıyor.

Sancar’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • “Bugün parti binamızda 40 kişinin katılacağı bir toplantı vardı. Son anda iptal oldu. Katilin amacı katliam yapmaktı”
  • “Saldırıdan iktidar ve küçük ortağı MHP sorumludur”
  • “Hukuk ve siyaset yoluyla bizimle baş edemeyenler, şimdi silahlı katillerini devreye koydular. Şimdi yapılanlar, geçmişteki kanlı oyunların tekrarı gibidir. 7 Haziran-1 Kasım arasında yaşananları boşuna hatırlatmıyoruz. İktidarın başı da AKP’nin Genel Başkanı da açıkça 7 Haziran’ı unutmadıklarını söylüyor. 7 Haziran-1 Kasım arasında yaşananları ayrıntılı anlatmama gerek yok. Orada da benzer planlar söz konusuydu. İl binalarımıza saldırılar gerçekleşti, çalışanlarımız katledildi, canlı bombalarla yüzlerce kişinin canı alındı. Bu ülke kana bulandı. Şimdi de yarattığı bu karanlık döngüden, bu kanlı ve kirli çukurdan kurtulamayacağını anlayan iktidar, kaos planlarını devreye koymuştur. AKP Genel Başkanının bir süre önce Rize’de İyi Parti Genel Başkanı ve heyetine yönelen linç girişiminden sonra yaptığı açıklamayı da unutmadık: ‘Bunlar daha iyi günleriniz daha neler neler olacak’. Soruyoruz: Bu sözünüzü bir kez daha açıklayın, ne demek istediniz, bu sözün altını doldurmak zorundasınız”
  • “Bir kaos planı, iç çatışma hesabı devreye sokulmuştur. Biz bunun farkındayız”
  • “Bütün bu oyunlara ve Deniz kardeşimizin katledilmesine karşı sesimizi en gür biçimde yükselteceğiz. Bu oyunları boşa çıkarmak için yürüyüşümüzü sürdüreceğiz”
  • “Demokrasi ve muhalefet çevreleri bu mücadeleyi sadece HDP’ye bırakırsa, bu, kaos planı sahiplerini sevindirir.”
  • “Buradan çağrı yapıyorum; Meclis’te bulunan ve bulunmayan bütün siyasi parti başkanları en kısa zamanda bir araya gelelim. Ortak tutumu Türkiye halklarına hep birlikte gösterelim…”
2524100cookie-check“Saldırıdan iktidar ve küçük ortağı MHP sorumludur”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.