Salgındaki çabaları ödüllendirilen TCCA’dan yeni hizmetler

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi (TCCA), salgın boyunca zor şartlara rağmen topluma yönelik hizmetlerini çeşitlendirip çoğaltmayı başardı.

Salgına karşı toplumu uyaran ve salgın mağdurlarına ilk el uzatan dernekler arasında yer alan TCCA, hizmetlerine Covid-19 Destek Servisi’ni katmış, ruh sağlığı ve küçük işletmelere destek konusunda odaklanmayı başarmıştı.

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi (TCCA)
Kıbrıs Türk Toplum Merkezi (TCCA)

ÖDÜL ALDI

TCCA Covid-19 Destek Servisi, salgının başladığı 2020 martından bu yana yardıma muhtaç yaşlıların olduğu yüzlerce aileye her hafta yardım etmeyi sürdürüyor. TCCA’nın bu çabaları “Bridge Renewal Trust Impact” ödülüne layık görülürken gönüllüler için verilen Haringey Council Covid Hero Ödülü ve Future London Ödülü’nde finalist yaptı.

TCCA’in salgın döneminde yaptığı ek hizmetler arasında yalnızları ziyaret – arkadaşlık servisi, eve yemek hizmeti, danışmanlık hizmeti, ilaç tedariği, salgınla ilgili bilgilendirme, küçük işletmelere destek ve günlük bilgilendirme hizmletleri yer aldı.

YASLI AİLELERE DESTEK

TCCA yardım ve desteklerinde bu kez çıtayı daha da yükselterek “Yas WhatsApp Destek Grubu” hizmetini de hayata geçirdi. TCCA, Cyprus Islamic Association ile birlikte başlattığı çevrimiçi oturumlarına katılan 8 kişiye aynı anda hizmet veriyor. Bu bağlamda TCCA, salgında yakınını kaybedenlerin kendileriyle iletişime geçmesini istiyor.

TCCA açıklamasında “Ne yazık ki toplum üyeleri salgında (bazen birden fazla) yakınlarını kaybetmiş, onları son yolculuklarına uğurlayamamışlard. ‘Yas WhatsApp Destek Grubu’ yaslı ailelerin travmatik dönemi atlatmasına yardımcı olmayı amaçlıyor” denildi.

İŞLETMELERE DE DESTEK

TCCA bireylerin yanısıra işletmelere de destek verdiğini şöyle açıkladı:

“Uzman ekiplerimiz Hackney’deki salgın mağduru işletmeleri ziyaret ederek, işletmelerin Covid uyumlu hale getirilmesi, çalışanların ve müşterilerin sağlığı ile işin sürdürülebilirliğinin güvence altına alınması konusunda tavsiyelerde bulunmaktadır. Ayrıca bu tür işletmelere sertifika kazandırarak salgına rağmen işlerini geliştirme konusunda profesyonel destek sunmaktadır… Bu konuda daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linklerin incelenmesini öneririz.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=1956972104467726&ref=watch_permalink
https://www.youtube.com/watch?v=3famGQwP0uE

RAMAZAN BAYRAMINDA YAŞLILAR UNUTULMADI

Ayrıca TCCA, bu yılki Ramazan Bayramı’nda da toplumda ihtiyaç sahileri ve yaşlılara 150’den fazla gıda paketi göndermek için TTFF, TTFF Kadın Komitesi, Alaşiya Gençlik Platform, Edible London, Cyprus Islamic Association, ÇATI, Kibris Worldwide ve Euro Genc TV ile işbirliği yaptığını duyurdu.

Sunulan destek hizmetleri ise şu kurumlarca finanse edildi:

“London Emergency Fund, Covid 19 Lottery Fund, Hackney giving, Haringey Giving, Health Watch Haringey and Enfield Food Fund.”

PROJE EKİBİ

Açıklamada yer alan projeyi görevlileri de şöyle:

Sultan Özkurtlar, Covid 19 Yönetici
Bayram Çubuk, Güvenlik Kontrolü, Malzeme ve Teslimat Koordinasyon Müdürü
Ayşe Bekir, Baş Sürücü Şen Raif Dostluk Müdürü
Gülay Ermiya, Covid-19 Medya Müdürü – Hackney Teslimat Müdürü
Gülfidan Derviş, Gönüllü İşe Alım
Dr Mek Mehmet Yeşil, Aşı Sorumlusu
Soraya Mısıri, Danışmanlık Koordinasyonu
Ethem Bozkurt, Covid Web Tasarımcısı
Yaşar İsmailoğlu, Covid 19 Topluluk Şampiyonları Eğitim Görevlisi
Erim Metto, Takım Desteği.

DESTEĞE İHTİYACINIZ VAR İSE!

TCCA servislerine ihtiyacı olanlar, 0208 826 1080 numaralı telefondan veya [email protected] adresine e-posta adresine ‘Covid-19’ başlığını işaretleyerek e-mail göndererek talepte bulunabilecekler.

Ya da, TCCA Haringey sayfasından doğrudan ulaşabilecekler.
Dr Mek Mehmet YEŞİL Vaccine Ambassador
Soraya MISIRI Counselling Co-ordination
Ethem BOZKURT Covid Web Designer
Yashar İSMAİLOĞLU Covid 19 Community Champions Training Officer
Erim METTO Team Support.”

 

2519980cookie-checkSalgındaki çabaları ödüllendirilen TCCA’dan yeni hizmetler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.