‘Sağlıklı gıdalara’ tam güvenmeyin

Gazete İngiltere’de bu gıdaların en popüler olanları arasında gösterilen yağ oranı düşük yiyecekler ve vitaminler hakkındaki kaygıları aktardı.


The Journal of American Medical Association’a göre yağ oranı düşük yiyecekler doğurganlığı azaltıp kısırlığa bile neden olabiliyor. Aşırı vitamin kullanımı da beklenmedik ölüm riskini, yüzde 5 artırabiliyor.


Başyazısında “Sağlık Uyarısı” diyen The Times, araştırmadan çıkan net sonucun, ölçülü yemek yeme gereği olduğu değerlendirmesini yaptı.


“Yıllar önce yapılan bir araştırmada da vitaminlerin, kanser ve kalp hastalıklarını yüzde 13 azaltabileceği ortaya çıkmıştı” diye yazar gazetenin yorumu şöyle:


“Peki bu durumda neye inanmalıyız? Gerçekten güvenilir bilimsel araştırmalar sadece, iki denek grubuna farklı ilaçların verildiği ve araştırmacıların hangi grubun hangi ilacı aldığını bilmedikleriyle, hastalara ilaç olarak verilen etkisiz maddelerin kontrol altında tutulduklarıdır. Konuyla ilgili daha detaylı araştırmalar yapılması gerekir. Bu arada, kadınların aşırı derecede rejim yapmamaları sağduyunun gereğidir. Dengeli bir şekilde rejim yapan insanlar da zaten genelde vitamin gibi maddelere ihtiyaç duymazlar.”

800100cookie-check‘Sağlıklı gıdalara’ tam güvenmeyin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.