Samanyolu TV ile emniyetten gözaltılar

Ajansların aktardığına göre sabahın erken saatlerinde Samanyolu TV’nin yapımcısı Salih Asan ve yönetmeni Engin Koç, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, dizi senaristi Elif Yılmaz, yine dizi yazarı Makbule Çam Alemdağ gözaltına alanınlar arasında.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, Ergenekon ve Şike operasyonlarını yürüten Mutlu İkizoğlu da gözaltı listesinde yer alıyor.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen operasyon kapsamında, aralarında medya çalışanları ile 5’i tutuklu bazı polislerin bulunduğu 37 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

TRT’nin aktardığına göre, Hidayet Karaca’nın avukatı Fikret Duran kurumlarından yaklaşık dokuz çalışan hakkında gözaltı ve arama kararı olduğunu söyledi.

Ayrıca Zaman gazetesinin İstanbul’daki binasına da polisler geldi. Ancak polislerin evrak yetersizliği nedeniyle gözaltı işlemi gerçekleştirmedikleri belirtiliyor.

Gözaltıların gerekçesi ‘örgütsel yapı’

Yine TRT’nin haberine göre, Zaman gazetesi avukatlarından Hasan Günaydın da İstanbul Terörle Mücadele İstanbul Şube Müdürlüğü ekiplerinin, gazetenin merkez binasına gelerek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun arama ve gözaltı kararını ilettiklerini belirtti.

Günaydın, hakimin “Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenliğini ele geçirmek amacıyla, baskı yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanarak örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma adı altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, belgede sahtecilik suçları yönünden arama ve gözaltı için makul şüphe bulunduğu” gerekçesiyle gözaltı ve arama kararı verdiğini söyledi.

Ajanslarının ve haber sitelerinde yer alan iddialara göre operasyon aynı zamanda, 2009 yılında “Tahşiyeciler” isimli gruba yönelik operasyonları düzenleyen kişileri de kapsıyor.

5 yıl önceki bu operasyonda gruptan 11 kişi tutuklanmış, grubun önde gelen isimlerinden Mehmet Doğan 17 ay sonra tahliye edilmişti.

Twitter’da FuatAvni mahlasıyla yazan kullanıcı dün gece de Gülen Cemaati yayın organlarına operasyon yapılacağını yazmış, bunun üzerine cemaati destekleyenler dün akşamdan beri Zaman gazetesinin önünde “demokrasi nöbeti” başlatmışlardı.

1568440cookie-checkSamanyolu TV ile emniyetten gözaltılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.