Sambacılar umut vermedi

Her türlü eleştiriyi hak ettiği 1994 Dünya kupası organizasyonunda ki futbol anlayışı ve küçümsenen futbolunun üstüne 15 senede çok şeyler kattığı 2009 konfederasyon kupasında son 10 dakikada finali kaybederek spor kamuoyunu daha doğrusu Dünya’ya gösterdi.

Alt yapısından yetiştirdiği futbolcuların sahaya kalitelerini yansıtmaları ile ilk önce dünya’da rekor denebilecek namağlup listesinde birinci sıraya çıkmayı hedefleyen İspanyol boğalarını evlerine yollayan Amerika, finalde ise sambacı Brezilya’ya karşı iki sıfır öne geçtiği maçta, son dakikalarda üzerine yığıla sambacı baskısını kaldıramayarak maçı 3-2 mağlup tamamlayarak turnuvada ikinci oldu.

Kalede Reyna ile bir geçilmez savunma kurgusu her maçta kendini gösteren Amerika, teknolojik yardımla performanslarının limitlerine kadar kullanan Amerika’lılar. İşte bu noktada öne çıkan ve bu kadar kısa sürede ekollerle başa baş mücadele eden Amerika’lı tüm futbolcuları kutlamak gerekiyor.

Son olarak Brezilya’nın beklide Konfederasyon kupası avareliğiyle ciddiyetsiz oyunun ne kadar zorlanarak geri döndüğüne şahit olduk. Bu oyun ile başarıdan Dünya’da ki futbol anlayışını bu zamana kadar etkilemiş olan Sambacılar gelecek için çok fazla umut vermediler demek yanlış olmaz.

1081130cookie-checkSambacılar umut vermedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.