Sanal birliğin prangaları

ana muhalefete birlik çağrısı yapması politik olarak sıkı bir gol olduğu kadar, işlevsel olarak da güzel bir davranış…


Ama adama sorarlar, “ niçin sizin tabanınız, teröre karşı birçok ilimizde düzenlenen tepki ve birlik mitinglerinde pek görülmezler? ”  diye… Onlar tepkili değiller mi? Onlar bu birliğin dışındalar mı? Soyutlar mı? Yoksa örtülü oldukları için mi göremiyoruz? Onların demokratik icabetlere katılım hakları ve vazifeleri, sadece, güdümlü robotik kılıkta, sandığa şartlı şurtlu gidip, pey karşılığında size oy atmakla mı sınırlı? Onların insiyatifleri yok mu?


Sizin tabanınız neden o mitinglerde yoklar sayın mukaddesatçılar? Vatan onlar için o kadar da mukaddes değil mi yoksa? Niçin türbanlı arkadaşlar tek tükler, şehit mitinglerinde? Niçin o mitinglerin % 47 si tabanınızdan müteşekkil değil? Peki o zaman hangi birlikten bahsedebiliyorsunuz? Böldüğünüz birlikten mi? Bölünmesini, birbirine hınç yüklenmesini, dış mihraklara maşa konumunda seyrettiğiniz birlikten mi?


Peki, bizim halkımız geniş bir yelpazede birbirini seviyor mu? Halkımızda birlik kaldı mı? Tabanlar, ortak değerler paydasında bile, birbiriyle biraraya gelemeyecek kadar birbirinden kopartılmadı mı? Bu halkı kim kamplaştırdı, kim birbirine düşman etti acaba?  “Bizler ve onlar” diye, “laik ve antilaik” diye, “sünni ve alevi” diye parça pinçik edilmiş dimağları yaratanlar kimler? Öcalan’a sayın payesi veren, Türkiye halkları deyip sonra geri adımlar atan kim? Güneydoğu’dan USA güdümlü oy alan kim? Referandumda Diyarbakır’dan % 90 evet almayı becermek kimin politikası? Şimdi hangi birliğe davet ediyorsunuz ? Satıp, savıp, bölük pörçük ettiğiniz birliğe mi?


“ Sizin Genelkurmayınız, sizin hükümetiniz yapamaz, ancak ben gidersem 8 eri K. Irak’tan alıp gelebilirim… “ diyebilen küstah bir vekile meydanı boş bırakanlara, teröriste terörist demeyenlere TC meclisinden meydan okutturabilen ortam hangi hükümetin gaflet ve delaleti zamanında gelişti?


Birlik olup terörü lanetlemek için bugün meydanlara akanlarla, seçim öncesinde cumhuriyeti savunmak için o meydanları dolduranlar aynı profilden insanlar… Çoğu CHP’nin tabanından onların… Ama CHP yönetimi antisosyal antidemokratlık yapacak kadar tabansız ve siz de stratejik ortağa karşı tabansızsınız?


Tezkere çıktı ama siz icazet bekliyorsunuz… ABD süre istemiş… Ne için süre istiyor? Ne hakla? Uydudan karınca sürülerini izleyebilirlerken, mehmetçiklerimizi öldüren 200 kişilik terörist grubunun sınırlarımızdan içeri sızdıklarını niye bize rapor etmediler acaba ? Yenilerini kollamak için midir istedikleri süre?


Seçim öncesinde, Cumhuriyet mitinglerine katılan, ülkenin duyarlı, eğitimli, aydın insanları, aynı meydanları bu defa şehitlerimiz için doldururlarken, gözyaşı dökerlerken, teröre karşı, vatanperver birlik mesajları verirlerken, nerdedirler sıkmabaşlılar? Onlar o kadar üzülmezler mi şehitlerimize? Ülkenin zor günlerinde acıları paylaşamazlar mı? Yoksa tepkileri de mi örtülüdür, at gözlüklüdür? Sıkmabaştan dolayı geniş açıyla bakamadıkları için mi dardır vizyonları? Yoksa, medeni cesaretlerine, vatan sevgisine, evlat acısına baskın mı çıkar taassupları? Sadece şekilciliklerine, simgelerine karşı çıkanlara mı çemkirmeye programlıdırlar?


O birlik çağrısını biraz da tabanınıza yapsanız sayın Başbakan… Eğer tabansız değilseniz… O zaman kendi derdine düşmüş, antisosyal demokrat ve basiretsiz muhalefeti de birliğe davet etme hakkınız doğar… Çünkü gün gerçek birlik ve beraberlik günü…


 

703540cookie-checkSanal birliğin prangaları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.