Şanlıurfa’da Süleyman Soylu’ya protesto

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremden sonra selin vurduğu Şanlıurfa’da protesto edildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde büyük yıkımın yaşandığı 11 ilden Adıyaman ve Şanlıurfa’yı şimdi de sel felaketi vurdu. Son verilere göre sel felaketinde Şanlıurfa’da 13, Adıyaman’da ise 2 kişi hayatını kaybetti. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi.

Sel felaketinin yaşandığı bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşlar tarafından protesto edildi. Depremin ardından sele teslim olan Şanlıurfa’da Süleyman Soylu’ya seslenen vatandaşlar, korumalar tarafından engellenince yuhalayarak durumu protesto etti.

KILIÇDAROĞLU’NUN ZİYARETİ ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN SOYLU İDDİASI

Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel BAşkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte dün akşam saatlerinde Şanlıurfa’da sel bölgesini ziyaret etmişti. Ziyaret esnasında bir vatandaşın söyledikleri ise dikkat çekti. Sel felaketiyle baş başa bırakıldıklarını belirten yurttaş, Süleyman Soylu’nun, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden bir saat önce afet bölgesine geldiğini iddia etti.

Vatandaş, “Bu ekipler 1 saat önce buraya geldi. Sabahtan beri ben buradayım. Hiçbir ekip yoktu. Sırf siz geleceksiniz diye Süleyman Soylu az önce gelip, talimat verdi, buraya kamyonları yığdı, çekip gitti. Sabahtan beri burada kimse yok. Bizim bütün umudumuz sizsiniz, sizlersiniz. Urfa’yı yalnız bırakmayın. 20 yıldır perişanız” dedi.

Şanlıurfa bir kadın ise şunları söyledi:
“Mahvettiler. Bitirdiler. Daha aklınız başınıza gelmedi mi? Bu az demek ki bize. Yıllarca emek verdik biz. Bu mudur bedeli? Biz yıllarca AK Parti’ye gece gündüz demeden çalıştık. Ama biz bugün bu olanları hak etmiyoruz. AK Parti hemen istifa etsin.” HALKTV

2675350cookie-checkŞanlıurfa’da Süleyman Soylu’ya protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.