Sağolasın anavatan

Gazetemizde dün yayımlanan bir haber üzerine yazmak istiyorum. Aynı haberi, başta Kıbrıs gazetesi olmak üzere diğer gazetelerimizin çoğunda da okudum. Haber şöyle :

“Türk Kızılay’ı, sel ve su baskınlarından zarar gören Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gıda maddesi, battaniye ve giyim eşyasından oluşan 2 TIR dolusu yardım malzemesi gönderiyor. Türk Kızılay’ından yapılan yazılı açıklamada, KKTC’de sel ve su baskınları nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin zarar görmesi üzerine gıda maddesi, battaniye ve giyim eşyasından oluşan 2 TIR dolusu yardım malzemesinin uzman ekip eşliğinde yola çıkarıldığı belirtildi. KKTC’deki gelişmelerin yakından takip edildiği ifade edilen açıklamada, ortaya çıkabilecek ek yardım malzemesi ve uzman personel ihtiyacının karşılanabilmesi için de tüm hazırlıkların tamamlandığı ifade edildi.” (28 Şubat 2010 tarihli Haberdar gazetesi, sy. 10)

Her felakette, en zor zamanlarımızda, en ihtiyaç duyduğumuz anlarda yanımızda olan Anavatan Türkiye’ye karşı birkaç zavallı, ağzına ve kalemine hâkim olamayıp habire Anavatan düşmanlığı yapıp duruyor. Bunları görünce gerçekten de içimiz sızlıyor. Türkiye düşmanlığı yapmanın marifet olduğunu sanan üç beş zavallının hangi hesaplar içinde olduğunu bilemeyiz, ancak yaptıkları Kıbrıs Türklerinin çıkarlarına çok büyük zararlar veriyor.

Kıbrıs Türklerini bir kaşık suda boğmak için fırsat bekleyen Rum azgınlarına karşı sınırlarımızı bizimle birlikte koruyan, Anavatan Türkiye’dir.

Rumlar, Kıbrıs Türklerini yok etmek için harekete geçince her türlü riski göze alarak Yavru Vatana barış için çıkartma yapan, Anavatan Türkiye’dir. Bugün soluduğumuz özgür havanın, Anavatan ile güç birliğimize dayandığını nasıl unuturuz?

Kıbrıs Türklerinin kendi kendilerini yönetmesine, eşit ve adil koşullarda seçim yapmalarına, Cumhurbaşkanı seçmelerine, seçilmişlerin Hükümeti oluşturmalarına olanak sağlayan demokratik düzeni destekleyen, Anavatan Türkiye’dir.

Bütçe açıkları ile ekonomik sıkıntılar çektiğimizde, yanımızda var olan, sadece ve sadece Anavatan Türkiye’dir.

Bütün dünyanın üzerimizde insanlık dışı ambargo ve izolasyonları varken, bize el uzatan, her koşulda yanımızda olan, Anavatan Türkiye’dir.

Güzelyurt’ta sel felaket olunca, Türk Kızılay’ı yardım yapmıştır. Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği, zararların karşılanması için mali yardımda bulunmuştur. Başka bir ülkeden ses yok, yardım yok, destek yok. Kıbrıs Türklerinin yanında hep Anavatan Türkiye var.

Yollarımızı, hastanelerimizi, parklarımızı, okullarımızı yaparken, Türkiye Yardım Heyeti’nin çok büyük katkılarda bulunduğunu inkâr edebilecek bir kişi var mıdır?

Yeni bir sel felaketi yaşıyoruz, Türk Kızılay’ı yeniden yardıma koşuyor. Kimsenin şüphesi yok ki, Anavatan yine yanımızda olacak.

Anavatan düşmanlığı yapan üç beş kendinden menkul, bunları nasıl görmezden gelebiliyor? Parmağının arkasına saklanmaya çalışan üç beş kendini bilmez, Anavatan Türkiye’ye karşı kabul edilemez söylemler ve eylemler içindeyse de gerçek şudur ki, Kıbrıs Türk halkının ezici bir çoğunluğu (% 99’dan çoğu ) Anavatanlarıyla gönül birliği içindedir.

Sessiz Çoğunluğun Sesi olarak Anavatana şükranlarımızı, saygımızı ve sevgimizi iletiyoruz.

T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Sayın Şakir Fakılı ve Büyükelçilik çalışanlarına, Kıbrıs Türkleri için yaptıkları ve bundan sonra yapacakları için teşekkürlerimizi iletiyoruz.

İyi ki varsın ANAVATAN.
Sağ ol, Var ol ANAVATAN.

_____________________

* Doç. Dr. (Siyaset Bilimci)

671310cookie-checkSağolasın anavatan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.