Sarkozy: ‘Bazı hatalar yaptım’

İktidardaki birinci yılını doldurmaya yaklaşan Fransa Cumhurbaşkanı, katıldığı bir televizyon programında, cumhurbaşkanlığı döneminde attığı siyasi ve ekonomik adımları da savundu.

Önemli reformlar yapmaya devam edeceğini söyleyen Sarkozy, ‘Belli bir rahatsızlık olduğunu gayet iyi görüyorum, ama nereye gittiğimi biliyorum ve bundan başka bir strateji olmadığına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Ülkedeki muhabirler, özel hayatını kamu önünde yaşaması ve zorlanan ekonomiyi desteklemek için planladığı reformları hayata geçirememesinin Sarkozy’nin halk nezrindeki desteğine zarar verdiğini söylüyorlar.

Sarkozy’nin, iki önemli Fransız televizyon kanalında birden yayınlanan 10 dakikalık canlı mülakat verme nedeninin de azalan destek eğilimini geriye çevirmek olduğu yorumları yapılıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı, “Kuşkusuz, yapmak istediklerimizi yeterince açıklayamadık. Kuşkusuz, ben şahsen bazı hatalar yaptım.” şeklinde konuştu.

Sarkozy mülakatında, ekonomideki sorunları, seçildiği dönemden bu yana euronun değerinin ‘olağanüstü bir düzeyde’ seyretmesine ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yüksek riskli emlak kredilerinin yol açtığı sorunlara bağladı.

1170500cookie-checkSarkozy: ‘Bazı hatalar yaptım’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.