Savaş karşıtı gösteride 200 tutuklama

Protestocular, ülke genelinde yaptıkları gösterilerde trafiğin akışını engellemeye ve hükümet binalarının girişini kapatmaya çalıştı.

Başkent Washington’da, yaklaşık 100 gösterici pankartlar taşıdı ve ABD Başkanı George W. Bush ve Başkan Yardımcısı Dick Cheney aleyhine sloganlar attı. Göstericilerin savaşın maliyetini vurgulamak için ABD vergi toplama kurumu IRS’nin girişlerini kapama girişi üzerine polis 32 kişiyi tutukladı. Ayrıca resmi bir kurumun binasının önünde 30 kişinin daha göz altına alındığı belirtildi.

San Francisco’da ise iş merkezi olan bir caddede, izinsiz mülke girme, tutuklamaya karşı koyma ve trafiği engelleme gibi çeşitli suçlardan 143 kişi tutuklandı. Gösterilerde ünlü Golden Gate köprüsüne büyük bir pankart açan 4 kadının da tutuklandığı ve daha sonra serbest bırakıldığı ifade edildi.

New York’ta, “Granny Barış Tugayı”na üye 30 kişilik bir grup Times Square meydanında toplandı ve el ele tutuşarak askerlerin eve dönmesi çağrısında bulundu.

Boston da ise polis, vahşice öldürülmüş Iraklı siviller, yasta bir Iraklı ile bir Amerikalı ve öldürülmüş bir Amerikalı asker kılığına girerek askere kayıt merkezinin girişine yatan 5 kişiyi tutukladı.

FOTOĞRAF: Geçmişteki bir savaş karşıtı gösteriden…

1168980cookie-checkSavaş karşıtı gösteride 200 tutuklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.