İç savaşın adını zor koydular

NBC’nin tanınmış gazetecilerinden Matt Lauer, “Today” programında yaptığı açıklamada, haber odasında çok derin bir tartışmanın ardından, Irak’taki durumu iç savaş olarak niteleme kararına vardıklarını bildirdi.

HADLEY: “IRAK’TAKİ ŞİDDET YENİ BİR AŞAMAYA GEÇTİ”  

ABD Başkanı George Bush’un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, Air Force One uçağında gazetecilere yaptığı açıklamada, herkesin, Irak’taki gelişmelerin yeteri kadar iyi ya da hızlı gitmediğinin farkında olduğunu belirtti. Bush’un Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile yapacağı görüşmeye ilişkin bir soruyu Hadley, Irak’taki ”mezhep şiddetinin” artmasıyla yeni bir aşamaya girildiğini ve bunun da bazı değişiklikler yapılmasını gerektirdiğini söyledi. 

ANNAN: IRAK’TA İÇ SAVAŞ BAŞLADI

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Irak’ta hızla iç savaşa doğru gidildiğini söyledi. 

Annan, gazetecilerin Irak’ta bir iç savaş durumunun olup olmadığını sormaları üzerine, şu an ülkede olanlara bakıldığında iç savaşa doğru gidildiğini belirterek, ” Aslında Irak’ta iç savaşın eşiğindeyiz” dedi. 

Kofi Annan, Irak’ta gittikçe kötüleşen durumu düzeltmek için acilen bir şey yapılmazsa iç savaşa hızla yaklaşılacağını yineledi. 

Bu arada BM sözcülüğünden yapılan bir açıklamada, Annan’ın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Gazze’de ateşkesin sağlanmasıyla ilgili olarak vardıkları anlaşmayı memnuniyetle karşıladığı bildirildi. 

Açıklamada, ancak Genel Sekreterin, Filistinli militanların İsrail’deki sivil hedeflere karşı roket saldırılarını devam ettirmelerinden derin kaygı duyduğu belirtilerek, Annan’ın iki tarafa da ateşkese uymaları konusunda çağrıda bulunduğu ifade edildi. 

Açıklamada ayrıca, Annan’ın, ateşkesin Batı Şeria’yı da kapsayacak şekilde genişlemesi konusunda iki tarafa telkinde bulunduğu vurgulandı.  

 

1141610cookie-checkİç savaşın adını zor koydular

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.