Savarona torpili mi?

The Daily Telegraph gazetesinin iş dünyası ekinde, Türkiye’de Savarona yatına düzenlenen baskın aktarıldı. Yatta, bir seks partisi düzenlendiği ve 18 yaşından küçük seks işçilerinin olduğu öne sürülmüştü.

The Daily Telegraph, baskın sırasında yatta olanlar arasında Londra Borsası’nda işlem gören Eurasian Natural Resources Corporation (Avrasya Doğal Kaynaklar Şirketi)’nin kurucusu milyarder Kazak işadamı ve Avrasya Yahudileri Konfederasyonu Başkanı Alexander Maşkeviç’in de olduğunu yazdı.

Gazeteye göre; kişisel servetinin yaklaşık 2 milyar sterlin olduğu sanılan Maşkeviç, tek başına “madencilik devi” olarak görülen şirketin hisselerinin yaklaşık yüzde 15’ine sahip. Hisselerin yüzde 44’ü de, Maşkeviç’in de aralarında olduğu Kazakistan’ın çok güçlü üç iş adamının kontrolünde.

The Daily Telegraph’a konuşan sözcüsü ise Yahudi cemaatinin de önde gelen isimlerinden Maşkeviç’in, baskın sırasında Savarona’da olduğunu ancak göz altına alınanlar arasında bulunmadığını söyledi.

PETKİM’İ ALMAK İSTEMİŞTİ

Enerji ve madencilik alanındaki faaliyetleriyle Kazakistan ekonomisinin dörtte birini kontrol eden ve 3.3 milyar dolarlık servetiyle Forbes dergisinin “dünyanın en zengin 287’nci kişisi” ilan ettiği Mashkevich, aslında Türk kamuoyunun tanıdığı bir isim.

Maşkeviç 2007’de Petkim’in yüzde 51 kontrol paketi için 2 milyar 50 milyon dolar teklif eden Transcentral Asia Petrochemical Holding konsorsiyumunda yer alan Investment Industrial Group Eurasia’nın sahibi. Ancak konsorsiyumda yer alan Troika Dialog adlı şirketin Ermeni asıllı Ruben Vardanian’a ait olması nedeniyle Petkim hisselerinin bu holdinge devri onaylanmamıştı.

834120cookie-checkSavarona torpili mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.