Savcı: O polisleri tespit edin

Gezi eylemleri sırasında polis şiddeti nedeniyle bir gözünü kaybeden Hakan Yaman’ın soruşturmasında önemli gelişmeler yaşanıyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, savcılık emniyete yazı yazarak faillerin tespit edilmesini istedi.

SONUÇ ALAMADIK

Taraf’ın elde ettiği bilgilere göre, Yaman’ın dövüldüğü ana ilişkin olduğu belirtilen 18 saniyelik amatör kamera kaydıyla ilgili savcılık emniyetten bazı tespitlerin yapılmasını istedi. Savcılık yazısında, Yaman’ın Sancaktepe’de dövülmesine ilişkin Olay Yeri İnceleme Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü’ne, Radyo -TV ve Foto Film Şube Müdürlüğü’ne yazılar yazılmasına rağmen, faillerin tespit edilemediğini belirterek, emniyetten bazı konuların yeniden tespitini istedi.

TÜM İMKÂNLARI KULLANIN

Yazıda ayrıca Emniyet’in faillerin bulunması için tüm imkânlarını kullanarak çalışma yapmasını istendi. Yaman’ı ağır şekilde darp eden dördü resmi biri sivil beş polisle ilgili bazı tespitlerde de bulunuldu. Video görüntüsünde yer alan iki çevik kuvvet polisinin mavi renkli kask ve uzun kalkan kullanması, bir çevik poliste robokop kıyafet ve bir poliste de zet silahı bulunması, başka bir sivil poliste ise beyaz kask bulunduğu belirtildi. Amatör kamera kaydından bu tespitleri yapan savcılık emniyete, kapsamlı bir çalışma yapılmasını istedi.

Olay yeri netleşsin

Savcılık, amatör kamera kaydını çeken tanıktan alınan bilgilerle olay yeriyle ilgili bir kroki çizilmesini ve olay yerinin fotoğraflanarak net olarak belirlenmesini istedi. Savcılık ayrıca, Yaman’ın darp edildiği yerde görevli çevik kuvvet polislerini sevk eden ve yönlendiren sıralı amirlerin belirlenerek ifade işlemleri için hazır edilmesini istedi. Yaman’la ilgili Emniyet’in dört polis hakkında başlattığı disiplin soruşturması, “Cezayi tayine mahal olmadığı” kararıyla sonuçlanmıştı. Kararda, bölgedeki kameranın bir yıldır arızalı olduğu ve başka kaydın olmadığı belirtilmişti. AYSUN YAZICI / Taraf

İLGİLİ HABER:
Tüm deliller yokedilmiş!

1417270cookie-checkSavcı: O polisleri tespit edin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.