Savcılık, Gülen dosyasını genişletiyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullah Gülen hakkında yürütülen soruşturma derinleştiriliyor. Soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcılığı, Gülen’in geçmişte ‘takipsizlik’ ve ‘beraat’la sonuçlanan dosyalarını da yeniden inceliyor.

Savcılık, Gülen’i, ‘ Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmak amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve darbeye teşebbüs’ iddialarıyla soruşturuyor.

Suçlamalardan bazıları

Savcılık makamının Fethullah Gülen’e isnat ettiği suçlamalardan bazıları şöyle:

Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti hükümetini sona erdirip yerine şer’i yasaların hâkim olduğu teokratik bir İslam diktatörlüğü kurmak.

Bu amacını gerçekleştirmek için okullarında beyinlerini yıkadığı genç toplumu kullanmayı planladı. Yurtiçi ve yurtdışındaki okulları bu amaç için vasıta olarak kullandı.

Siyasi parti, kişi ve bazı devlet kadroları tarafından kabul görmesi nedeniyle hedefine ulaşmada devlet rejimini istismar etti.

Dini siyasi yapısını sürekli canlı tutan, şaibeli finans desteğine sahip.

Bünyesinde bulunan vakıf, okul ve dersaneleri kullanarak, eğitilmiş gençlerden bir taban oluşturdu. Devletin tüm kadrolarında, bütün bürokraside, Milli Eğitim Bakanlığı ve emniyet teşkilatında kadrolaştı.

Seçilmiş öğrencilere, evlerde okullarda, kamplarda beyin yıkama metodları uygulandı.

Eğitim alanında devletten ileri imkânlara sahip oldu.

Önünde tek engel olarak gördüğü TSK’ya sızma politikasını sessiz ve derinden sürdürdü.

Uyumlu ve modern imajıyla siyasi partilerin içine sızdı.

Örgütü; bölge imamları, şehir imamları, semt imamları, ev imamları gibi illegal yapılanmayla bütün ülkeyi ağ gibi sardı.

Tüm devlet organlarında, yerel yönetimlerde ve sivil sektörde örgütlendi.

Devlet yönetimini kontrol altına alabilmek için tüm kadrolara yandaşlarının getirilmesini sağlayarak teşkilatlandı.

Beraat etmişti

İncelenen dosyaların en önemlileri, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan beraat kararı ve eklerinin bulunduğu dosyalar. Gülen, 2000 yılında Ankara 2 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne açılan davada ‘dini kurallara dayalı devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurmak ve yönetmek’ suçlamasından 2006’da beraat etmiş ve karar onanmıştı. Gülen’e İstanbul , İzmir ve Ankara’da 5 davadan beraat, 9 soruşturmada ise delil yetersizliğinden takipsizlik verilmişti. NURETTİN KURT / Radikal

1420110cookie-checkSavcılık, Gülen dosyasını genişletiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.