Say’a İsviçre basınından ‘Mozart’ övgüsü

Müzik eleştirmeni Jürg Huber, İsviçre’de yayımlanan Neu Zürcher Zeitung’daki yorumunda, ”Cüretkar Türk Marşı (Alla Turca) düzenlemesiyle ağzına kadar dolu salondaki dinleyicileri koltuğundan fırlatması, onun bir şov ustası olduğunu ortaya koyuyor. Mozart da sanki aynı anda salondaydı” dedi.


Fazıl Say’ın konserinin ilgi gördüğünün belirtildiği yazıda, Say’ın Mozart’ın ünlü yapıtı ”Türk Marşı-Alla Turca” yorumu, başarılı ve ”cüretkar” bulunurken, Say’ın sahnede ikinci bisini yaptığı George Gershwin’in ”Summertime” yorumuyla ilgili de ”Summertime”ın yumuşak nağmeleri ile önce mahmurlaştırıp, sonra da bu kez heyecan verici bir şekilde coşturması, onun büyük müzikal yaratıcılık yeteneğinin bir işareti” denildi.


Fazıl Say’ın kendine has stili ile ”sessizlik ve sesi dar bir alan içerisinde buluşturduğu” kadansın (bestecilerin konçertolarında tamamen yorumcuya bıraktığı geçitler) da başarılı olduğunun ifade edildiği yazıda, re majör konçertonun (KV 537 coronation concert) başlangıç bölümündeki kadansın da ilgi çekici ve ”cüretkar” olduğu yönündeki yorum aktarıldı.

1055380cookie-checkSay’a İsviçre basınından ‘Mozart’ övgüsü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.