SBK’nin ilk ifadesi: Sadece bayramlarda dağıttığım rüşvet…

Avusturya’da gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz’ın ilk ifadesinde, Emniyet ve gazetecilere rüşvet verdiğini söylediği öğrenildi. Siyasilerle ilgili bilgi verme teklifini ise ABD reddetti.

SBK Holding’in başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın kara para aklayarak ABD’yi dolandırdığı suçlamasıyla Avusturya’da gözaltına alınmasının ardından ilk ifadesi de basına yansıdı.

Korkmaz’ın ilk ifadesinde, iş yaptığı siyasilerle ilgili bilgi vermeyi teklif ettiği ancak ABD’li yetkililerin, davanın ‘kriminal’ olması ve ‘siyasi bir tarafının olmaması’ gerekçesiyle öneriyi reddettiği iddia edildi. Böylece Sezgin Baran Korkmaz’ın anlaşma seçeneğinin önünden kaldırıldığı belirtiliyor.

BAYRAMLARDA VERİLEN RÜŞVET 3 MİLYON DOLARI BULUYOR İDDİASI

abcgazetesi’nden Serkut Bozkurt ve Ali Isıyel, ilk ifadeye ilişkin bilgilere ulaştı. Korkmaz’ın ifadesinde rüşvet çarkından bahsettiği, sadece bayramlarda emniyet müdürlerine verdiği rüşvetin 3 milyon doları bulduğunu söylediği öğrenildi.

İfadeye göre; özellikle İstanbul Emniyeti’nin içinde Korkmaz’dan büyük rüşvetler alındı, bu rüşvetlerin içindeyse saat, bileklik, kolye gibi hediyeler bulunuyor. Korkmaz’ın ‘çok sevdiği’ gazetecilere ise altın kalem hediye ettiği iddia ediliyor.

TÜRKİYE İADESİNİ İSTİYOR ANCAK ÖNCELİK ABD’DE
Öte yandan Sezgin Baran Korkmaz’ın iadesi için Türkiye işlemleri başlattı.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Sezgin Baran Korkmaz’ın Avusturya’da gözaltına alınmasıyla ilgili “İade işlemleri için süreci 19 Haziran tarihiyle başlatmış durumdayız” dedi. Ancak Korkmaz’ın iadesinde öncelik ABD’ye ait çünkü Türkiye, ikinci sırada talep eden ülke durumunda.

2525210cookie-checkSBK’nin ilk ifadesi: Sadece bayramlarda dağıttığım rüşvet…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.