Scotland’ın Butto raporuna red

Bağımsız nitelikte bir kuruluş olan Pakistan İnsan Hakları Komisyonu’nun Başkanı Esma Cihangir, “Scotland Yard’ın bulgularının, herhangi bir soruşturmanın temel gerekliliklerini içermediğini” söyledi.


Scotland Yard’ın raporunun, olay yerinde bulunanların “Butto’nun araç koltuğuna kaydıktan sonra patlama olduğu” şeklindeki ifadeleriyle çeliştiğine dikkat çeken Cihangir, otopsi yapılmadan ve titiz bir olay yeri incelemesi olmadan elde edilen polis bulgularının yalnızca bir önsezi gibi görülebileceğini savundu.


“Mevcut yetkililerin gölgesi altında, Butto’nun ölümüyle ilgili bağımsız bir soruşturma yapılamayacağını” öne süren Cihangir, Butto’nun lideri olduğu Pakistan Halk Partisi’nin BM öncülüğündeki bağımsız bir soruşturma yapılması talebini destekledi.


Benazir Butto, 27 Aralık’ta Ravalpindi’de yaptığı seçim mitinginin ardından bindiği otomobilinde halkı selamlamak için otomobilin açılır tavanından çıktığı sırada ölmüştü. Butto’nun ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Scotland Yard, eski Başbakanın kurşun yarasıyla ölmediği sonucuna varmış, Butto’nun öldürücü kafa yarasının “tek makul sebebinin” patlamanın etkisi olduğunu belirtmişti. Scotland Yard’ın bu açıklaması, Pakistan hükümetinin ilk soruşturmasını desteklemişti.

809840cookie-checkScotland’ın Butto raporuna red

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.