Şebnem Korur Fincancı için tutukluluğa devam

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Fincancı’nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme Fincancı’nın tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma 29 Aralık 2022 saat 13.30’a ertelendi.

Saat 9.30’da Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesinde başlayan ilk duruşma öncesi, adliye önündeki alan, demir polis bariyerleri ve barikatla kapatıldı.

TTB üyelerinin ve siyasi partilerin duruşma öncesi açıklama yapacağı adliye önündeki alanın ilk kez bu kadar yoğun polis barikatıyla kapatılması dikkat çekti. Bu nedenle açıklama adliyenin yakınındaki metro durağı çıkışında gerçekleştirildi.

Basın açıklamasına hekimler beyaz önlükleriyle katıldı. Fincancı’ya destek için gelenler arasında TİHV, İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç, İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Van Baro Başkanı Sinan Özaraz, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Veli Küçük, KESK, SES , EMEK Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrikulu, Mahmut Tanal, Ali Şeker, Sol Parti temsilcileri, Oya Ersoy, Züleyha Gülüm, Musa Piroğlu, Filiz Kerestecioğlu’nun da aralarında olduğu HDP milletvekilleri, TİP Milletvekili Ahmet Şık, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, EHP, ESP, İHD, DİSK ve EMEP temsilcilerinin yanı sıra uluslararası hak örgütlerinin temsilcileri de yer aldı. Açıklamada “Dayanışma ve umutla bir aradayız” denildi, Fincancı’nın serbest bırakılması talebi dile getirildi.

2656370cookie-checkŞebnem Korur Fincancı için tutukluluğa devam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.