Sedat Şahin’e çete davası

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Sedat Şahin ve Vedat Şahin’in de aralarında bulunduğu tutuklu 11 sanık ile tutuksuz yargılanan 13 sanık katıldı. Diğer 30 kişi ise duruşmaya gelmedi.


Söz alan, Sedat Şahin’in avukatı Ali Rıza Dizdar, Hüseyin Saral’ın İtalya’da öldürülmesine ilişkin olay yerinden elde edilen mermilerin balistik incelemesiyle ilgili soruşturma evrakının, İtalya adli makamlarınca dava dosyasına gönderildiğini belirterek, evrakın tercümesini mahkemeye sundu. Dizdar, söz konusu evraka göre, Sedat Şahin’in suçsuz olduğunu savunarak, tahliyesini istedi.


Sanık Mehmet Ali Büyüksarıoğlu’nun avukatı İsmail Hakkı Tekay da, tercüme evrakına göre, İtalya’daki olayda ele geçirilen deliller ile Türk polis teşkilatınca test edilen 9×17 kalibreli mermiler arasında benzerlik tespit edilemediğini ifade ederek, müvekkili ile diğer sanıkların tahliyesini talep etti.


Mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dava dosyasını cumhuriyet avcılığına göndererek, İtalya’dan gönderilen evrakların resmi tercümesinin beklenmesi için duruşmayı erteledi.


CİNAYETTEKİ SİLAH


İtalya’dan gönderilen soruşturma evrakının avukatlar tarafından yaptırılan tercümesinde, 31 Ocak 2005 tarihinde İtalya’nın Crotone şehrinde Hüseyin Saral’ın öldürüldüğü yerde 23 adet boş kovan bulunduğu kaydedildi. Ayrıca mermilerin balistik incelemesine göre, cinayette 2 ayrı silahın kullanıldığı ve bu silahların geometrik kapanma sistemine sahip yarı otomatik tabancalar olduğu ifade edildi.


“Sahra Operasyonu”na ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sedat Şahin’in “taammüden adam öldürmeye azmettirmek” suçundan müebbet, “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” ile “gasp” suçlarından ise 4,5-29 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.


Sanıklardan 8’inin, “taammüden adam öldürmek” suçundan müebbet hapse mahkum edilmesi talebinde bulunulan iddianamede, diğer sanıkların da “gasp”, “patlayıcı madde bulundurmak”, “6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet etmek”, “çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak” ve “bu örgüte yardım ile yataklık etmek” suçlarından 6 ay ile 29 yıl arasında çeşitli hapis cezalarına çarptırılması talep ediliyor.



 


 

1054660cookie-checkSedat Şahin’e çete davası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.