“Sedat Peker’e yol göründü” iddiası

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek KRT TV’de katıldığı programda, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Sedat Peker’in Dubai’de olmasından memnun olmadığını söyledi.

Çiçek KRT TV’de ‘Semra Topçu ile Haftanın Panoraması’ programına katıldı. Çiçek, yayınladığı videolar ve attığı tweetler ile Türkiye’nin gündeminden düşmeyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker’le ilgili açıklamalarda bulundu.

Çiçek, “BAE, Sedat Peker’in Dubai’de olmasından memnun değil. Benim edindiğim izlenim, Peker’in kontrol altında tutulduğu, önümüzdeki süreçlerde Peker’in Dubai’den çıkma olasılığını ben çok yüksek görüyorum. Nereye gider bilmiyorum ama bazı ada ülkelerinin isimleri zikrediliyor” dedi.

Nevzat Çiçek, şunları söyledi:

“BAE, Sedat Peker’e siyasi figür olarak yaklaşmıyor. Onların tabiriyle söylüyorum, Türkiye’de mafya olan, belli bir dönem hükümetle iş tutmuş bir kişinin Dubai’de olmasından memnun değiller, Dubai’nin imajına zarar verdiğini düşünüyorlar, onların ifadesiyle söylüyorum. BAE son günlerdeki yakınlaşmanın sonunda bazı isimleri serbest bıraktı, Türkiye’ye döndüler. Benim edindiğim izlenim, Peker’in kontrol altında tutulduğu, önümüzdeki süreçlerde Peker’in Dubai’den çıkma olasılığını ben çok yüksek görüyorum.”

Sedat Peker’in nereye gideceği sorusuna yanıt veren Çiçek, bazı ada ülkelerinin isimlerinin dile geldiğini belirtti. Çiçek, “Sedat Peker’in önümüzdeki süreçte Dubai’den çıkma ihtimali çok yüksek. Tabi burada Sedat Peker’in de gitmek istediği ifade ediliyor, nereye gider bilmiyorum ama bazı ada ülkelerinin isimleri zikrediliyor.” ifadelerini kullandı.

2570890cookie-check“Sedat Peker’e yol göründü” iddiası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.