Sedat Sarıcı’dan deprem için beste…

33 yıldır Londra’da yaşayan besteci müzisyen Sedat Sarıcı, 6 Şubat’ta yaşanılan deprem için beste yaptı. Sarıcı, “KARA DEPREM” başlığıyla yazmış olduğu sözlerde, idari yetersizlikler ve sistemsizlikten kaynaklı insani yardımların çok geç ulaştırılmasının sebebiyet verdiği can kayıplarını konu ediniyor.

Müzik eğitmenliğinin yanısıra Londra’da sergilenen birçok tiyatro eserine yazdığı beste ve şarkı sözleriyle de toplumun yakından tanıdığı Sarıcı, yetişmekte olan neslin önünü açmayı amaçlayarak düzenlemiş olduğu müzik festivalleriyle de hatırlanıyor.

Birçok doğal felakette olduğu gibi son depremde de ülkesel ölçekte yardımsal görevler üstlenen Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) başkanı Haluk Levent’in seslendirdiği “Kral Çıplak” ve “Kamyoncunun Türküsü”, Rojin’in seslendirdiği “Senin Uğruna” gibi parçaların da söz yazarı ve bestecisi Sedat Sarıcı idi.

Toplumsal duyarlılıkla yazılan Kral Çıplak’ta (2001) aldatılabilir siyasiler anlatılmış, Kamyoncunun Türküsü’nde (1999) ise Susurluk kazası ile ortaya çıkan kamu kaynaklarını hortumlayan devlet mafya bağlantıları eleştirilmişti.

4 Mart Pazar günü https://www.youtube.com/watch?v=8ltFM8BcoaY linkiyle YouTube üzerinden sunulan Kara Deprem adlı çalışmanın sözleri aşağıdaki gibi.

gaflette mahmuruz bilirim
ne nabzım atar, ne diriyim
ne mürşidim, ne deliyim
tek değil dağda çiçek gibiyim
var değil yok sayılmış gibiyim
meclis-i mebusan olursam
köklerim kuruya bir cana kıyarsam
kalmasın kimse yuvasız
aç kurtlara yem olmuşsam
ölmeden enkazda donmuşsam
kara deprem vurduğun toprağın oğluyum
ağlamam yok için için doluyum
hem Fırat’ın hem Sırat’ın koluyum
kara deprem yardığın toprağın oğluyum

SEDAT SARICI

Sedat Sarıcı, yüksek öğrenim döneminde caz müziğinin Türkiye’de tanınmasına öncülük eden müzisyenlerle çalıştı. Ankara’da ve Bursa’da rock müziğin yaygınlaşması için aralarında Birinci Türkiye Rock Festivali de dahil olmak üzere pek çok festival organize etti, Erkin Koray ve Cem Karaca’nın da içinde olduğu bir çok konser düzenledi.

London University ve Musician Academy’de bestecilik ve caz armoni eğitimi aldı. Tiyatro, film, belgesel, sergi ve dans projelerine müzikler besteledi.

Artniyet, Arteast, Melodik Seven Nine, Legacy To Galaxy topluluklarını kurarak Türkiye, İngiltere, Norveç, Hollanda, Almanya, Amerika ve Lüksemburg’ta konserler verdi. Radyo ve televizyon programlarında yer aldı. Müzik ve toplumsal konularda yazdığı makale ve eleştiriler sanat dergileri ve gazetelerde yayınlandı.

London Metropolitan University, Islington Art and Media School’da müzik dersleri verdi. BBC Diverse Orchestra’nın ‘Discover Turkey’ projesi için geleneksel türkülerimizi senfonik orkestraya uyarladı. Besteleri, Haluk Levent ve Rojin’in albümlerinde yayınlandı.

Orchestral Reform’da gitar, bas gitar, piyano, davul, armoni ve orkestrasyon dersleri veriyor. Müzik öğretmeni ve besteci eşiyle birlikte genç müzisyenler için YoungEast Festival’ini 15 yıldır kesintisiz olarak düzenliyor.

2673300cookie-checkSedat Sarıcı’dan deprem için beste…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.