Sefire, Kadın Platformu’nu ağırladı

Yaşam deneylerini ile “mutluluk” ve “renklerle terapi” kurslarının katkılarını anlatan hanımlar, kursların topluma büyük yararlar sağladığını söylediler.

Geçen yıl kurulmasıyla birlikte depresyonla mücadele yolunda başlattığı “mutluluk” ve “renklerle terapi” kurslarıyla kadınların sorunlarına yardımcı olmayı amaçlayan İngiltere Kadın Platformu, Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan’ın eşi Sefire Bernev Alpogan’ın evine konuk oldu.

Platform Kurucusu ve Proje sorumlusu Nilgün Yıldırım, Basın Yayın ve halkla İlişkiler Danışmanı Mihrişah Safa, Sosyal İşler Koordinatörü Emine Arslan, Ressam Bahar Sert ile BTKD Başkanı Servet Hassan’ın da katıldığı davette, kursiyerler yaşam deneylerini, kursların yararlarını Sefire Alpogan’a anlattılar.

Daha önce kursiyerleri ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi alan Sefire Alpogan’a, hanımlar resim kursunda yaptıkları yağlı boya ortak bir çalışmayı armağan ettiler. Kendisi için özel yapılan “Papatya” tablosunu çok beğenen Alpogan, hanımların sergisine de katılacağını söyledi.

Depresyondaki hanımlara yardım eli uzatma amacıyla önce “Mutluluk” seminerleriyle başlayan, daha sonra “ renklerle terapi” resim kurslarıyla devam eden Platformun çalışmaları hakkında, hem yöneticilerden, hem de kursiyerlerden bilgi alan Sefire Hanım, gelinen noktayı çok olumlu bulduğunu ve memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Platform Sorumlusu Nilgün Yıldırım, 150’den fazla hanıma bugüne kadar hizmet verdiklerini, kurslara geldiğinde “intihara” varacak kadar olumsuz ruh hali taşıyan hanımların , bugün kendilerine güvenen, kendilerini seven, hayata daha umutla bakan kişiler haline geldiğini memnuniyetle gördüklerini belirterek, “ Her hafta Cuma günleri, Londra Türk Radyosundan Farkındayım adlı programla geniş kitlelere ulaşıyoruz. 18 aydır bu çalışmalarımız sürekli devam ediyor. Program ve basında yer alan haberlerimizle sesimizi duyuruyoruz. Anne-baba kurslarımız başlıyor. Ayrıca terapilerimiz ve okuma-yazma kurslarımıza da devam ediyoruz. Charitable bir kurum olduk. Kitabevinde başlayan kurslarımızı, bundan böyle Turnpike Lane’deki Kıbrıs Toplum Merkezinde (Kıbrıs Mutfağı) sürdüreceğiz” dedi.

Söz alan kursiyerler, özel yaşamlarından örnekler vererek, kurslardan gördükleri faydaları anlattılar. Çok karamsar olarak başladıkları kurslarda, yeni arkadaşlıklar edinip, yalnız olmadıklarını anladıklarını, hayata daha olumlu baktıklarını, kendilerini çok daha fazla mutlu hissettiklerini dile getirdiler. Bulundukları topluma daha fazla entegre olmaya başladıklarını eklediler.

Kursiyerleri ilgiyle dinleyen Sefire Bernev Alpogan, toplumsal çalışmaların sivil toplumörgütleri kanalıyla yapılmasının yararlarından bahdederek, bu tür etkinlikleri desteklediklerini söyledi.

Nilgün Yıldırım, Platformun Kasım ayında Haringey Belediyesinin daveti üzerine Civic Centre’da bir resim sergisi açacağını belirterek, Sefire Hanımı sergiye davet etti.

Ressam Bahar Sert, kursa katılanlar arasında gerçekten çok yetenekli, başarı tablolar ortaya çıkartan hanımlar olduğunu belirterek, sergide çok kişinin gözlerine inanamayacağını söyledi. Çok sıcak havada geçen toplantıya katılan kursiyerler, Sefire Alpogan’ı resim sergisinde aralarında görmek istediklerini söylediler.

825240cookie-checkSefire, Kadın Platformu’nu ağırladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.