Seçilecek Başkan meşhur Oval Ofis’e uzaktan bakacak…

¨Oval Ofis’i olmayan Başkanlığı ben ne yapayım¨ diye düşünen, hâlihazırda seçim kampanyasındaki adayların bu haber karşısında azıcık ağız tadı ve hevesleri kaçtı.

Beyaz Saray’ın yıllardır bakımı tam olarak yapılmayan Başkan Dairesi Oval Ofisin 2013 yılı başından itibaren bakıma alınacağı açıklandı. Şimdiki Başkan Obama’nın yeni başkanlık dönemine kadar dokunulmamasını istediği Oval Ofis, yeni başkan kim olursa olsun ona kapılarını kapatacak. Dört yıllık süre için seçilen başkanlardan gelecek dönemin şanslı adayının, Başkanlık ömrünün yarıya yakınını emaneten başka odalarda geçireceği için ABD tarihinin makamında en az oturan başkanı diye bilinecek olması hâlen süren seçim kampanyasında adayların hayallerini bozdu.

Bu işten rahatsızlık duymayan ise Obama olarak gözlendi, zira şimdiki Başkan, ¨Ben nasıl olsa 4 yılımı burada geçirdim, hevesimi aldım, tekrar seçilirsem iki yıl ayakta bile dururum, koridorda bir köşeye masa atar orada otur, gelen geçenle laflarım hatta¨ gibi düşünmüş olacağı Amerikan basınında mizah konusu dahi edildi.

1535570cookie-checkSeçilecek Başkan meşhur Oval Ofis’e uzaktan bakacak…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.