Seçilirse toplama kampları kuracak

Meksika sınırına yapılacak dev duvarların inşaatını yine Meksikalı’lar yapacak!

Cumhuriyetçi Parti’den önümüzdeki sonbahardaki seçimlere adaylığını koyan Don Goldwater, Meksika’ya sınırı bulunan Arizona Eyaleti’ne Vali seçilirse, tüm kaçak göçmenleri bir “toplama kampı”nda esir edip sınırda yapılması tasarlanmış duvarın inşaatında çalıştıracağına ilişkin seçim sözü verdi.

Vali adayının bu açıklaması ABD’deki Latino-Hispanik topluluğun yanı sıra, tüm Latin Amerika ülkelerinde tepki ve öfke uyandırdı.

Yaklaşık 1250 kilometre tutan Meksika sınırında yasadışı göçmenleri zorla çalıştıracağını, bu yolla adaleti tesis edeceğini açıklayan Vali adayı, Eylül ayında yapılacak seçimlerde şanslı görülüyor.

Vali adayı Goldwater, “Çalıştırmayalım da, besleyelim mi?” diye yanıtladığı  muhaliflerine, Meksikalı’lara göz açtırmayacağı konusunda güvence verdi.

Don Goldwater’ın Polonya’dan göç etmiş bulunan atalarının Yahudi olması, ailesinden bir çoklarının Nazi toplama kamplarında yaşamlarını yitirmiş bulunması, Vali adayına karşı çıkanlarca, hatırlatılan ayrıntılar oldu.

Vali adayının bu sözlerine karşı çıkanlar arasında, Bush’un ABD Başkanlık yarışında aynı partiden muhalifi olan Arizona Senatörü John McCain de bulunuyordu.

1131530cookie-checkSeçilirse toplama kampları kuracak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.