‘Seçim adil ve özgür olmayacak’

Yerel saatle 08.00’den (TSİ 05.00) itibaren 81 milyon kayıtlı seçmenin oy kullanmaya başladığı seçimlerde sandıklar yerel saatle 17.00’ye kadar açık kalacak. Seçimlerde ilk sonuçların bugün geç saatlerde alınması bekleniyor, ancak resmi sonuçların 20 Şubattan önce ilan edilmesi olasılığı oldukça düşük.

Seçimlerde ulusal meclisin yanı sıra, 4 eyalet meclisi için de oy kullanılacak.

Terör tehdidi nedeniyle gergin bir ortamda yapılan Pakistan’daki seçimlerde polis gücü, 80 bin askerle takviye edildi.

Pakistan’da geçen ay yapılması öngörülen seçimler, Pakistan’ın eski başbakanı Benazir Butto’nun 27 Aralıkta Ravalpindi kentinde düzenlenen mitingde suikaste kurban gitmesi üzerine ertelenmişti.

İNGİLTERE BASINI: ADİL OLMAYACAK

İngiltere basını da Pakistan seçimlerine ilgi gösteriyor. Basında yer alan bazı haberler şöyle:

The Daily Telegraph’ın Lahor’daki muhabiri Ahmed Raşid, Pakistan’da bugün yapılacak genel seçimlerin adil ve özgür olmayacağını yazdı.

Raşid’in yorumu şöyle:

“Altmış yıldır iç savaş, askeri darbe ve siyasi kargaşayla yaşayan Pakistanlılar, hiç bu kadar öngörülemez ve ürkütücü bir anla karşı karşıya kalmamıştı. Seçimlere hükümetin hile karıştırıp karıştırmayacağını, sokaklarda gösteriler olup olmayacağını, darbe ya da bir intihar saldırısı yapılıp yapılmayacağını kimse bilmiyor. Kimsenin olmasını beklemediği şey ise; barışçı, doğru dürüst bir seçimi takiben, istikrarlı bir hükümet kurulması.”

The Financial Times gazetesi de başyazılarından birinde şu yorumda bulundu:

“Seçimlerden çıkacak en iyi sonuç, Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref tarafından marjinalize edilmiş başlıca partilerin sahneye geri dönmeleri, Müşerref iktidarı altında palazlanan kendi içlerinde bölünmüş durumdaki İslamcıların çökmeleri, Pakistan’ın kurumlarını yeniden inşa edecek bir ulusal birlik hükümeti kurulması ve nihayetinde generalin sessizce sahneyi terketmesi olacaktır.”

1166990cookie-check‘Seçim adil ve özgür olmayacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.