Seçim Plaformu adayları tanıştıracak

KOMKAR Başkanı Diyar Budak’ın yönettiği toplantıda yaklaşık 30’a yakın kurum ve kuruluşların temsilcileri, yerel seçimlerde yarışacak bazı adaylar ile bireysel katılımcılar katıldı.


Toplantıda seçmen yaşındaki toplum üyelerinin son tarih olan 13 Mart’a kadar seçim kütüklerine kayıt olmasını sağlamak amacıyla basın ve yayın kuruluşlarıyla işbirliği yapılması kararlaştırıldı.


Toplantıda bir diğer gündem maddesi olarak da İngiltere’de 4 Mayıs’ta yapılacak yerel seçimlerde yarışacak Türk ve Kürt adayların basın ile toplumsal faaliyet gösteren kurum ve kuruluşa tanıştırılması ele alındı. Seçim Platformu bu amaçla 3 Mart günü saat 18-21 arasında  “628 – 630 Green Lanes N8” adersindeki Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’de  bir resepsiyon vermeyi karara bağlandı.


Toplantıda konuşan KOMKAR Başkanı Diyar Budak; Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk adayların siyasi tercihlerine bakılmaksızın çok farklı siyasi görüşteki kurum ve kuruluşları bir araya getiren Seçim Platformu tarafından desteklendiğini vurgulayarak, “Adaylar da seçildikten sonra yalnız temsil ettikleri siyasi görüşün değil aynı zamanda kendisine destek veren toplumun bütün üyelerinin temsilcisi olduğunu unutmamalı” dedi.


Hackney Belediyesi Meclis Üyesi ve Aziziye Türk İslam Derneği Temsilcisi Muttalip Ünlüer de, seçmenlerin deneyimlerine dayanarak yaptığı konuşmada toplumun seçme ve seçilme hakkını kullanmaya olan ilgisinin diğer toplumlara kıyaslanmayacak derecede çok düşük olmasından yakındı. Toplum içinde siyasete girmek isteyen gençlerin seçim kampanyasına katılarak deneyim elde etmelerini öneren Ünlüer, bu konuda kendisinin seve seve yardımcı olmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.


Avukat Serpil Ersan da yaklaşan seçimlerde herkese toplumsal görevler düştüğünü vurgulayarak çalışmalara hız verilmesini istedi.


Seçim Platformu’nun basın ve halkla ilişkiler komitesi için Faruk Eskioğlu ve Ahmet Sezgin’in görev üstlendiği toplantıda ayrıca Seçim Platformu’nun seçim kampanyası harcamaları için kurum ve kuruluşların 100 Sterlin katkı payı vermesi ve bağış kabul edilmesi de karara bağlandı.

788560cookie-checkSeçim Plaformu adayları tanıştıracak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.