‘Seçimler, İran’ın geleceğini belirleyecek’

Gazetenin haberinde özetle şöyle denildi:

“Seçim, dini lider Ayetullah Ali Hamaney ile Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad arasındaki iktidar savaşı ve Batı’yla ilişki kurulmasına karşı çıkan sertlik yanlılarıyla görece pragmatist olarak nitelenen muhafazakarlar arasındaki mücadelenin de sonucunu belirleyecek.

Rejimin dediğine bakılırsa, seçim İsrail ve ABD’nin İran’ın nükleer tesislerini vurup vurmayacağını bile tayin edecek. 48 milyon kayıtlı seçmene oy kullanmanın vatandaşlık görevi hatırlatılıyor, posterler ve cep telefonu mesajlarıyla seçmenlerin sandığa giderek sisteme güçlü bir destek vermemesi halinde Batılı güçlerin İran’a saldırabileceği öne sürülüyor. “

Seçimlere katılımın yüksek olmasının rejimin meşruiyetini güçlendireceği düşünülüyor. Bir İran uzmanı, ‘Dünyaya tüm yaptırımlara ve baskılara rağmen halkın hala İslam Cumhuriyeti’ni desteklediğini göstermek istiyorlar’ diyor. Kırsal kesimde rejim istediğini alacak. Ancak rejimin şehirlerde olası düşük katılım nedeniyle düş kırıklığı yaşama riski var. Zira, pratikte tüm muhalif ve reformcu gruplar, halkı seçimleri boykot etmeye çağırdı.”

1333870cookie-check‘Seçimler, İran’ın geleceğini belirleyecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.