SEKA fabrikasının kapatılması durduruldu

Ankara 9. İdare Mahkemesi, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) İzmit SEKA Fabrikası’nın kapatılmasına ilişkin kararının yürütmesini, davalı idareden savunma alınıp yeniden bir karar verilinceye kadar durdurdu.


Selüloz-İş Sendikası’nın ÖYK’nın, fabrikanın kapatılmasına ilişkin kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı davada bugün ilk karar verildi.


Ankara 9. İdare Mahkemesi, söz konusu ÖYK kararının yürütmesini, davalı idareden savunma alınıp yeniden bir karar verilinceye kadar durdurdu. Mahkeme, davalı idareye savunmasını yapmak üzere 5 gün süre verdi.Karar, davalı idareye elden tebliğ edilecek.


Davalı idare tanınan sürede savunmasını yaptıktan sonra, Ankara 9.İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması istemini yeniden değerlendirecek.


ÖYK kararı gereği İzmit’teki SEKA Fabrikası’nın bugün saat 17.00’de kapatılması gerekiyordu. Ancak, İdare Mahkemesi’nin bu kararından sonra kapatma kararının uygulanmaması bekleniyor.


Fabrikanın kapatılmamasını isteyen işçilerin Kurban Bayramı öncesinde başlattıkları fabrikadan ayrılmama eylemi ise sürüyor.


 

1018600cookie-checkSEKA fabrikasının kapatılması durduruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.