Seks skandalı, başkanı yedi

Federasyonda görevli sekreter Faria Alam ile kısa süreli ilişkisini örtbas etmek amacıyla, aynı sekreterin ilişki kurduğu Milli Takım Teknik Direktörü Eriksson’a karşı komplo kurmaya çalışan Palios, foyasının ortaya çıkması üzerine istifa etmek zorunda kaldı.


İNGİLTERE’de futbolun zirvesini sarsan olay, İngiliz Milli Takımı’nın İsveçli Teknik Direktörü Sven-Goran Eriksson’un federasyonda sekreterlik yapan 38 yaşındaki eski model Faria Alam ile ilişkisinin basına yansıması üzerine patlak verdi. Pazar günleri yayınlanan News of the World Gazetesi, üç hafta önce bu ilişkiyi kamuoyuna duyurdu.


BASINA AHLAKSIZ TEKLİFİN BEDELİ


Federasyon, önce Eriksson ile Alam’ın ilişkisini sert bir dille yalanladı. Ancak birkaç gün sonra, sadece Eriksson’un değil, futbol yönetiminin başındaki bir numaralı kişi olan İcra Kurulu Başkanı Mark Palios’un da sekreter Alam ile ilişkisinin bulunduğu ortaya çıktı.


Söz konusu seks üçgeni ile ilgili haberler İngiliz kamuoyunu meşgul ederken, News of the World Gazetesi, önceki gün yeni bir bomba daha patlattı. Futbol Federasyonu’nun İletişim Direktörü Colin Gibson, gazetenin üst düzey bir yöneticisiyle temas kurarak şu teklifte bulunmuştu:


‘Biz size Eriksson’un Alam ile ilişkisi konusunda daha detaylı bilgiler verelim. Elimde buluştukları yerlerin adresleri ve telefon konuşmaları var. Ancak siz de bunun karşılığında, Alam’ın Palios ile ilişkisi konusunda sessiz kalın.’


Gazete federasyondan gelen bu ‘ahlaksız teklif’i kabul etmedi ve İletişim Direktörü Gibson ile gazete yöneticisi arasında yapılan telefon konuşmasının metnini önceki gün yayınladı. Bu arada sekreter Faria Alam’ın da skandal konusunda federasyon ile işbirliği yapmayı reddettiği belirtildi.


Basına yansıyan haberlere göre İcra Kurulu Başkanı Mark Palios, Teknik Direktör Eriksson’un özel hayatıyla ilgili araştırma yapıp basına pazarlaması konusunda Colin Gibson’ı bizzat görevlendirmişti.


HATAM OLDUĞUNU KABUL ETMİYORUM


Alam ile yaşadığı serüven, Eriksson’un görevini tehdit etmeye başlamıştı. Futbol Federasyonu, görevini suiistimal ettiği gerekçesiyle Eriksson’un akıbetini görüşmek üzere önümüzdeki perşembe bir toplantı yapacaktı. Alam ile ilişkisi konusunda yalan söylediğinin tespit edilmesi halinde de belki görevine son verilecekti.


Ancak Palios’un tezgahladığı komplonun ortaya çıkması üzerine Eriksson kurtuldu. Palios ile birlikte İletişim Direktörü Gibson da istifasını sundu. Palios istifasından sonra yaptığı açıklamada, ‘Bu görev bir ayrıcalıktı. Ancak ayrıcalıklar sorumluluğun yükünü de beraberinde getiriyor. İyi günde ve kötü günde sorumlu davranmak benim için çok önemlidir. Kişisel olarak bir hatam olduğunu kabul etmiyorum, ancak federasyonun normale dönmesi için istifam zorunlu görünüyordu’ dedi. Palios’un yerine Federasyon İcra Kurulu Direktörü David Davies getirildi. 
 

720630cookie-checkSeks skandalı, başkanı yedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.