Selahattin Demirtaş, HDP’nin Kılıçdaroğlu’ndan ne isteyeceğini yazdı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden t24‘te “HDP, Kılıçdaroğlu’ndan ne isteyecek?” başlıklı bir yazı yazdı. Demirtaş, “HDP yönetimi kendisi için bir şey istemeyecek; kimseyi ayırmadan, 85 milyonun huzurunu, refahını, barışını sağlamak için hazır olduğunu belirtecek” dedi.
Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, t24’te “HDP, Kılıçdaroğlu’ndan ne isteyecek?” başlıklı bir yazı yazdı.
“Başlıktaki soru yanlış aslında. Benzeri bir soru, Cumhur İttifakı’nın yeni ortaklarına sorulabilir. Nitekim her biri, birkaç milletvekilliği isteyip ittifaka katıldılar. Oysa HDP, Millet İttifakının parçası değil, olmak gibi bir isteği de yok” diyen Demirtaş, “Zaten HDP, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın kurucu parçası ve kendi öz gücüyle de parlamentoya girecektir. Dolayısıyla HDP’nin kimseden bakanlık, milletvekilliği talebi yoktur. HDP, önümüzdeki dönemde parlamentonun ana muhalefet partisi olmaya adaydır” ifadesini kullandı.
HDP’nin emin olmak istediği şey…
Demirtaş yazısına şöyle devam etti:
“Bununla birlikte HDP’nin duymak ve emin olmak istediği şey, yeni dönemde demokratik değişimin ciddiyetle, içtenlikle ele alınıp alınmayacağıdır.
İfade özgürlüğünden örgütlenme ve gösteri hakkına, kadın eşitliğinden çevre haklarına, kültürel haklardan demokratik siyaset hakkına kadar temel haklara nasıl yaklaşılacak? Ekonomiden eğitime, adaletten sağlığa kadar temel politikalar ne olacak? Kürt sorunu TBMM’de, toplumda ve medyada özgürce konuşulup tartışılabilecek mi, barışçıl demokratik anlayışla Türkiye’nin birliği içinde çözüme nasıl bakılacak?
Geçmiş yılların adaletsizlikleri, suçları, yolsuzluklarıyla ilgili ne yapılacak? Toplumsal kutuplaşmanın bitmesi ve eşitsizlik sorunu nasıl ele alınacak?
Yani HDP’nin 11 maddelik tutum belgesinde ifadesini bulan politikalara yaklaşım nasıl olacak?
Gördüğünüz gibi HDP yönetimi kendisi için bir şey istemeyecek; kimseyi ayırmadan, 85 milyonun huzurunu, refahını, barışını sağlamak için hazır olduğunu belirtecek.”
HDP’den devleti, milleti soyanlar korksun
Barış ve demokrasi vurgusu yapan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Demokratik siyasi ortamın sağlanması için bir niyet, program, ciddiyeti kararlılık görürse de destek verir.
AKP medyasının ucuz yalanlarının hepsi de HDP gerçeğine çarpıp geri döner.
HDP korkulacak değil, el ele verilecek bir partidir. HDP’den korkacaksa devleti, milleti soyanlar korksun. Halka zulüm edenler, çeteler, mafyalar korksun, HDP’den.
HDP Türkiye’nin korkusu değil, barış özlemi ve demokrasi umududur. “
2675810cookie-checkSelahattin Demirtaş, HDP’nin Kılıçdaroğlu’ndan ne isteyeceğini yazdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.