Selde can kaybı 44’e yükseldi

Kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olan Karadeniz Bölgesi’nde birçok ilde sel ve su baskınları oldu. Kastamonu, Sinop ve Bartın’da toplam 44 kişi hayatını kaybetti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel nedeniyle Kastamonu’da 36, Sinop’ta yedi ve Bartın’da bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, tüm kurumların, personel ve araç desteğiyle tahliye, arama kurtarma ve müdahale çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta 2 bine yakın afetzedenin güvenli bölgelere tahliye edildiği de bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma günü selden en çok etkilenen Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gitti, bölgede incelemelerde bulundu.

Erdoğan, Kastamonu, Bartın ve Sinop’un “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini açıkladı.

Erdoğan, Bozkurt’ta yaptığı konuşmasında, “Allah’ın izniyle bu afetleri de aşacağız. Ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapıp, küllerimizden inşallah yeniden ayağa kalkacağız. Bu devlet hiçbir zaman çökmedi, yıkılmadı yine yıkılmayacağız ve süratle, en kısa zamanda bütün mağduriyetleri gidermenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Erdoğan’a, Bozkurt’ta, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da eşlik etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Rize, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin çevresinde kuvvetli ve sağanak yağış bekleniyor.

2540260cookie-checkSelde can kaybı 44’e yükseldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.