Seçmene 1 Milyon $’lık oy lotaryası

Arizona’da önümüzdeki Kasım ayında yapılacak eyalet seçimlerinde oy kullananlara “1 milyon Dolarlık” piyango dağıtılması önerildi. Öneri kabul görürse, her oy pusulası bir piyango bileti yerine geçecek.

Eyalet’te yapılan geçen seçimlere katılımın düşük olması nedeniyle, piyango dağıtılmasını bu defalık Arizona Seçim Bürosu’na kabul ettirmek amacıyla bir de imza kampanyası düzenlendi. Şimdiye kadar 200 bine yakın Arizonalı, 1 milyon Dolar’ın sahibi olmak hevesiyle, seçim özel çekilişi amaçlayan bu kampanyaya imza verdi.

Arizona’da böyle bir seçim piyangosu düzenlenirse, büyük ikramiyenin bir seçmene çıkma olasılığı, yapılan hesaplamalara göre normal piyangoya kıyayla 5 misli fazla bulunuyor.
2004 ara seçimlerinde toplam seçmenin yüzde 56’sı oy kullanmıştı. Hâlen Demokrat Vali tarafından yönetilen Eyalet’in geçen seçim sonuçlarına muhalif olanları, bu durumun demokratik sayılmayacağı yönünde görüş bildiriyordu. Yüzde 56 oyun yarısıyla Eyalet Valisi seçilmekliği, toplam nüfusa oranlamak yoluyla anti-demokratik bulanların peşinde olduğu piyango önerisi, Arizonalı’ları şimdiden milyarder olma hayallerine düşürdü.


 

1132630cookie-checkSeçmene 1 Milyon $’lık oy lotaryası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.