Semra Eren- Nijhar kitabını Berlin’de tanıtıtı

Yazar Semra Eren- Nijhar’ın “Gurbetli – Artık Gurbet Yok! (Mu?) Londra’da çok kültürlülükyaşamdan portreler” kitabının tanıtımı bu kez Berlin’de yapıldı.

DTZ-Alman Türk Vakfı tarafından 3 Mayıs akşamı “Berlin’de Kitap Tanıtımı Ve Gurbet-Göç” adı altında yapılan söyleşiye kitabın yazarı Semra Eren-Nijhar, Berlin Yeşiller Eyalet Meclis Üyesi Fatoş Topaç ve Berlin CHP Başkanı Kenan Kolat katıldı.

Avrupa’da yaşayan Türklere verilen “Gurbetçi” tanımlamasının geçen yıllar içinde ne anlama geldiğini ve ikinci nesilden beşinci nesile kadar Avrupa’da doğup büyümüş Türklerin bu kavram ile ne kadar özdeşleştiğine değinen konuşmacılar, aynı zamanda negatif olarak kullanılan “Almancı” sözcüğünün altını çizerek, artık bu kelimenin geçerliliğinin olmadığını ve yanlış kullanıldığını vurguladılar.

Yapılan bu toplantıyla “Gurbet” konusunun farklı açıdan ele alınarak tartışıldığını dile getiren Kenan Kolat, böyle söyleşilerin devam etmesi gerektiğinin altını çizerek, katılımcılardan gelen soruları konuşmacılara yöneltti. Toplantının ardından Semra Eren-Nijhar kitaplarını imzaladı.

2087630cookie-checkSemra Eren- Nijhar kitabını Berlin’de tanıtıtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.