Sen, ben, Lenin’in gala gösterimine yoğun ilgi

Altın Koza Film Festivali’nin ulusal uzun metraj filmlerinden olan “Sen Ben Lenin”in gala gösterimi yoğun ilgiyle gerçekleşti.

Altın Koza Film Festivali’nin ulusal uzun metraj filmlerinden “Sen Ben Lenin”in gala gösterimi gerçekleşti. 43. Moskova Film Festivali’nde ilk kez seyirci karşısına çıkan, Yönetmen Tufan Taştan’ın ilk uzun metraj filmi “Sen Ben Lenin”in gösterimine Adanalılar yoğun ilgi gösterdi. M1 Adana Alışveriş Merkezindeki Cinemaximum’da yapılan gösterimde film için ayrılan iki salon da doldu. Gösterime özellikle üniversiteli gençlerin katılımı dikkat çekti. Bunda filmin Sovyet Devrimi’nin Lideri Lenin’i konu alması kadar filmde rol alan isimlerin tanıdık yüzler olması da etkiliydi.

Galaya Yönetmen Tufan Taştan, Yapımcılar Ali Bayraktar ve Zeynep Ünal, Oyuncular Barış Falay, Saygın Soysal, Hasibe Eren, Özgür Çevik, Serdar Orçin ve Mustafa Kırantepe katıldı. Film ekibi gösterim sonunda seyircilerin sorularını cevapladı. Seyirciler 5 No’lu salonda yapılan söyleşiye de yoğun katılım gösterdi. Soru soran izleyicilerin büyük bölümü filmi beğendiklerini dile getirdi. Festivalde şu ana kadar en fazla soru sorulan ve en uzun süren film söyleşisi oldu. Oyunculardan Barış Falay “İyi senaryo hepimizi ayağa kaldırıyor” derken Serdar Orçin ise “İyi bir senaryo gelince, oyuncu için itici bir güç oluyor. Bana göre şampiyonlar ligi gibi bir kadro var bu filmde” dedi.

FİLM HAKKINDA

Kurtuluşu turizmde arayan bir sahil kasabasına günün birinde dalgalar ahşap bir Lenin heykeli getirir. Heykel, turistlerin ilgisini çeker düşüncesiyle belediye tarafından meydana dikilir, böylece kasabanın yavaş ilerleyen saati birden hızlanır, haber ülke gündemine yerleşir. Başbakan ve beraberindeki Rus heyetinin katılımıyla yapılacak ikinci ve görkemli bir açılıştan hemen önce Lenin heykeli çalınır. Lenin’i bulmak için Ankara’dan özel olarak görevlendirilen tecrübeli bıçkın Komiser Erol’un ve ayrıntıların titiz dinleyicisi genç Komiser Ufuk’un sadece 12 saatleri vardır… Boş bir sandalye, kayıp bir çocuk, rengarenk çaputlar… Heykelin çalındığı geceye dair deliller kasabanın geçmişine uzanan bir yol açarken, polislerin “Neredesin Lenin?” sorusuna kasabalılar beklenmedik bir cevap verir.

Film, Sovyetler Birliği’nin yıkılmasıyla Karadeniz’e atılan ve 1993 yılında Düzce’nin Akçakoca ilçesinde kıyıya vuran Lenin büstünün hikayesinden sinemaya uyarlandı. Senaryosu Barış Bıçakçı ve Tufan Taştan’a ait filmde Barış Falay, Saygın Soysal, Melis Birkan, Serdar Orçin, Nur Sürer, Salih Kalyon, Hasibe Eren ve Özgür Çevik gibi isimler rol alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

2550130cookie-checkSen, ben, Lenin’in gala gösterimine yoğun ilgi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.