Senatör Ross, Türkiye’de rüşvet vermiş

Senatör Ross Lightfoot, parlamentoya sunduğu Irak seyahati raporunda Ocak ayında Irağa Türkiye üzerinden geçerken Türk gümrüğüne rüşvet verdiğini dile getirmişti.


Türkiye’nin Canberra Büyükelçiliği, Senatör Lightwood’un parlamentoya sunduğu raporda dile getirdiği Türkiye’den Irağa geçerken sınır görevlilerine rüşvet verdiği şeklindeki raporu Ankara’ya bildirdi. Elçilik İkinci Sekreteri Zafer Ates, raporda dile getirilen itirafın, Türkiye yasalarının çiğnendiğinin kanıtı olduğunu söyledi.



Öte yandan Batı Avustralya yetkililerinin, Senatörün Irak seyahatine aracılık ettiği ileri sürülen Curtin Üniversitesi profesörü Robert Amin ile üniversite arasındaki ilişkiyi incelendiği, Amin tarafından idare edilen Woodside Hidrokarbon Araştırma Merkezi fonlarınının incelemeye alındığı açıkladı.


Avustralya’ya 1996 yılında gelen Amin, Irak’ta daha önce bakanlık yapmış, doğal gazların işlenmesi konusunda uluslararası üne sahip bir uzman olarak biliniyor. I982’de Irak’tan kaçan Amin, Londra’daki Sürgündeki Kürdistan Hükümeti üyeliği de yapmıştı. Amin’in Kürdistan Yurtseverler Birliği Celal Talabani ile yakın ilişkileri olduğu biliniyor.


İncelemeyi Batı Avustralya Auditor- General Des Pearson gerçekleştiriyor. Önceki hafta Avustralya basınında çıkan haberlerde Senatör Lightfoot’un Woodside Petrolium adına Iraklı Kürtlere ulaştırılmak üzere bu ülkeye kaçak yollardan 25 bin dolar soktuğu dile getirilmişti. Woodside, önce senatör tarafından itiraf edilen, sonra da reddedilen olay konusunda yaptığı açıklamada Senatör Lightfoot ile hiç bir ilişkileri olmadığını açıklamıştı.


İLGİLİ HABERLER:


– Kürtlere gizli yardım senatörü zora soktu


– Liberal Parti’den Iraklı Kürtler’e destek

1019990cookie-checkSenatör Ross, Türkiye’de rüşvet vermiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.