Sendikadan kurtuluruz diye fabrika taşıyorlar!

Fabrika yönetimi tesisi en küçük vidasına kadar sökerek ABD’nin Indiana Eyaleti’ne taşınma kararı aldı. Zira Indiana Eyaleti, geçtiğimiz aylarda, sendikasız iş ortamı amaçlayan iş yasası geçirmişti. Indiana sendikasız eyalet olarak biliniyor.

Kanada’nın Ontario Eyaleti’ndeki London kentinde bulunan ve iki bin civarında emekçinin çalıştığı lokomotif üretim tesisleri âni bir kararla bu hafta sonu şalter indirdi. İki bin civarında çalışana sosyal hakları ödenerek kapı gösterilirken, tesisin birkaç ay içinde ABD’deki Indiana Eyaleti’ne taşınacağı açıklandı.

Caterpillar ABD’nin birçok eyaletinde değişik araçlar üreten fabrikalara sahip bulunuyor. Kanada’daki tesislerin Indiana’ya taşınmasında en büyük etkenin bu eyalette işçi ve çalışma haklarına ait sendika yasalarının kısıtlı olması gösteriliyor. Alınan karar Kanada hükümeti, kamuoyu ve basın tarafından üzüntü, şaşkınlık ve hayal kırıklığıyla karşılandı. Zira ¨büyük ağabey¨ olarak bilinen ABD’nin fabrikasını geri çekmesi Kanada ekonomisinde kolayca onarılamayacak sıkıntılar yaratacak görünüyor.

1535660cookie-checkSendikadan kurtuluruz diye fabrika taşıyorlar!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.