Senin hayatın sana benimki bana

Kim için yaşıyoruz? Kim için giyiniyoruz? Kim için geziyoruz? Şu sıralar 30`lu-40`li yaşlardaki –tuzu kuru- kiminle konuşsam, “Artık yeni bir ben istediği, özünü aradığı için” dünyayı gezmeye gidiyor!

Ne güzel. Ama bunu sadece kendisi için yapsa o kadar yaygara çıkarır mı bilmem!

Dünyanın umrunda olmadığını göstermek için o dünyayı görmeye gidiyor ve bunu o dünyadakilerle paylaşıyorlar. Gitmeden haftalar önce “bilgi” geçiliyor herkese, msn`den, twitter`dan, facebook`tan. Gittikten sonra her an, “o an”ın içindeyken bile “update”ediliyor insanlar. Dönüşte de her muhabbet bir şekilde bağlanıyor o seyahate. Unutturmamak için çırpınışlar sürüyor senelerce.

Sadece işini gücünü bırakıp dünyayı gezenler değil bahsettiklerim. Her bayram öncesi, yeniyil zamanı, yaz yaklaşırken telaş olan insanlar da aynı gruptan değil mi? “Ne yapacaklar? Ne yapmaları gerek ki kendilerini ispat etsinler, konumlandırabilsinler?” stresi onları sararken beni de sarıyor zaman zaman.

Hakikaten kimsenin duymayacağını bilsek, kimseye anlatamayacak olsak dünyayı gezmeye, binlerce dolar harcamaya gider miyiz yine de merak ediyorum! Kimsenin görmeyeceğini bilsek tasarım çantalara öder miyiz o paraları? Kendini Tayland`a atarken mesela tek yapmak istediğin o sularda huzur bulmak, seni Meksika`ya 5 gün için sürükleyen tekilayı basına dikip sarhoş olma arzusu mu sadece? Kim inandırabilir beni buna?

Hayatında sadece iki kez kayağa gidip, “Kaymayı hiçbir şeye değişmem” diyen insanlar tanıyorum. Kızıldenizde üç gün dalma dersi alıp, “Hobim dalmak!” diyenler az mı çevremizde?

Bazı insanlar hayatlarını yaşarken, bazıları “anlatacaklarının” peşinde koşup hayatı kaçırmakla meşgul. Ve o kadar çoklar ki, her yerdeler. Hayatı yemeğe yutmaya çalışırken kendilerini tüketiyorlar her an her saniye. Ne acı!
Birisi onlara söylese ya “Hayat burda!” diye. “Kaçmıyor! Hele kendine saklarsan işte o zaman sonsuz oluyor!” diye.
“Sonsuz hayat”inizin dolu dolu olması dileklerimle…

1605470cookie-checkSenin hayatın sana benimki bana

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.