Serhat İncirli'nin kitabı yayınlandı

15 yıldır Londra'da yaşam süren İncirli birbiriyle hiç ilgisi olmayan üç ayrı çalışmasını bu kitapta topladığını kaydetti. İncirli, kitabın birinci bölümünde Kıbrıs'ın Baf kazasına bağlı Melandra köyünde doğan ve daha sonra Lefkoşa, Paris ve Londra'ya göç eden Kıbrıslı komünist Ferit Frank'ın yaşam öyküsünü anlatıyor. Daha önce Toplum Postası gazetesinde dizi olarak da yayınlanan bu öyküde, Ferit Hüseyin'in 1950'li yıllarda AKEL Komünist Partisi'nin enosis talep etmesi ve 2004 yılında da aynı partinin Annan Barış Planı'na evet diyemeyişi nedeniyle yaşadığı hayal kırıklıkları da yer alıyor.


Kitabın ikinci bölümünde yaklaşık 35 kısa hikaye bulunuyor. Üçüncü bölüm ise "Alternatif Kıbrıs Tarihi" adlı çalışma var. Bu bölümde Kıbrıs'ın son 150 yıllık geçmişinin 2004 yılına kadarki bazı ayrıntıları kısaca ele alınıyor.


"Melandra – Lefkoşa – Paris – Londra; Kıbrıslı Komünist Ferit Frank'ın öyküsüdür" adlı kitap, Newington Green'de Toplum Postası veya Mega Press Kitabevi'nde, ayrıca Haringey'de Kıbrıs Türk Toplum Merkezi'nden ve bu merkezin bünyesindeki Cyprus Kitchen Restaurant'tan satın alınabilir.


SERHAT İNCİRLİ?


Teralı bir anne ve Limnidili bir babanın oğlu olarak 1967 yılında Kıbrıs'ın Pendaya köyünde (Yeşilyurt) dünyaya gelen Serhat İncirli ilkokulu Gaziveren'de, orta eğitimini ise Lefke ve Omorfo'da (Güzelyurt) tamamladı. Ankara'da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – Kamu Yönetimi Bölümü'nü 1989 yılında bitiren İncirli, aynı yıl yayınlanmaya başlayan Kıbrıs gazetesinde spor muhabiri olarak profesyonel gazeteciliğe başladı. İki yıl zorunlu askerlik görevi sonrası Kıbrıs ve Yenidüzen gazetelerinde çalışan İncirli, 1994 yılında Kıbrıs Gazetesi Londra Temsilcisi oldu. 1997 yılında bir yıl süreyle Toplum Postası'nda yazı işleri sorumluluğu yaptı. Sonra yeniden 2001 yılına kadar Kıbrıs Gazetesi Londra Temsilciliği'ni üstlendi. 2001 yılından beri Toplum Postası'nda yazı işleri müdürlüğü, muhabirlik ve spor editörlüğü gibi çeşitli görevlerde bulunan İncirli, yine 2001'den geçtiğimiz ay sonuna kadar aralıksız olarak Kıbrıs'taki Afrika gazetesinde günlük köşe yazıları yazdı.


Ülkesine dönme kararı alan İncirli, Ekim ayı başından itibaren Kıbrıs'ta, işadamı Asil Nadir'e ait Kıbrıs Medya Grubu'nda çalışmaya başlayacak.


AÇIK GAZETE: Meslektaşımız ve dostumuz Serhat İncirli'ye Kıbrıs'ta gönlünce bir yaşam diliyoruz. Onu özleyeceğiz…

814980cookie-checkSerhat İncirli'nin kitabı yayınlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.