Sesimizi duymazsanız evinizin kapısına dayanacağız!

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Değirmenözü köyünde bir bölümünün yapımı sürdürülen Kasımlar Barajı ve HES projesine karşı eylem yapan köylüler, yetkililere seslenerek, “Toroslar kan kaybediyor insanlar binlerce yıllık edindikleri yurtlarından göcmek zorunda bırakılıyor. Ey yetkililer artık sesimizi duyun HES`i durdurun köylerimize doğa katliamı değil hizmet getirin” açıklaması yaptılar.

DEĞİRMENÖZÜ KÖYLÜLERİ HES KÖPRÜÇAY’DA HES İSTEMİYOR
Isparta’nın Sütçüler ilçesi sınırlarında yer alan Yukarı Köprüçay Havzası’nda yapımı devam eden Kasımlar Barajı ve HES projesi, il sınırlarını aşarak Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı köyleri de etkiliyor. Proje kapsamında Değirmenözü köyünde kurulması planlanan Kasımlar II. HES için bölgedeki inşaat çalışmaları sürüyor. Ancak projeye verilen ÇED Olumlu Kararı’nın iptali istemiyle dava açan Değirmenözü köylüleri, yaptıkları eylemlerle de seslerini yetkililere ve kamuoyuna duyurmaya çalışıyorlar.

Bu amaçla Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Değirmenözü köyünün gençleri, köylerinde yapımı sürdürülen HES projesini istemediklerini belirterek burada bir basın açıklaması yaptılar.

‘SESİMİZİ DUYMAZSANIZ EVİNİZİN KAPISINA KADAR GELECEĞİZ’
Siyasi liderlere seslenen Değirmenözü köyü gençleri, “siz sesimizi duymadınız, biz sezimizi duyurmak için Antalya’ya gelmek zorunda kaldık. Gerekirse Ankara’ya, evlerinizin kapısına kadar geleceğiz. Yıllarca Antalya’nın köylerine hiçbir hizmet yapılmadı. Şimdi gelip suyumuza HES yapmak istiyorlar. Biz köyümüzde ve Köprüçay üzerinde bir tane bile HES istemiyoruz! Köylerimizi kalkındıracak köye dönüş projeleri istiyoruz. Eğer sesimizi duymazsanız Toroslarda tüten bir tek baca bile kalmayacak. Toroslar kan kaybediyor. İnsanlar binlerce yıllık yurtlarından göcmek zorunda bırakılıyor” açıklamasında bulundular.

‘KÖYLERİMİZE DOĞA KATLİAMI DEĞİL HİZMET GETİRİN’
“Ey yetkililer artık sesimizi duyun, HES’i durdurun, köylerimize doğa katiamı değil hizmet getirin” diye seslenen Değirmenözü köyü gençleri, açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler: “Dört yılda bir köylüyü hatırlamaktan vaz geçin ve verdiğiniz sözler tutun! Biz yabancı şirketleri topraklarımızda istemiyoruz. Satılık ne bir metrekare toprağımız, ne de bir damla suyumuz var. Bize dayattığınız bu HES projelerini durdurmak için mücadeleye devam edeceğiz ve gücümüz yettiği kadar yabancıları bu topraklardan kovmak için uğraşacağız.”

Antalya’da eylem

Deu011Firmenu00F6zu00FC ku00F6yu00FC

1567940cookie-checkSesimizi duymazsanız evinizin kapısına dayanacağız!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.