Shoreditch Park’ta Edip Akbayram’lı Newroz

Şölende başta Edip Akbayram olmak üzere Av U Tav, Koma Agire Jiyan, Rojin, Aziz Weysi, MC Zagros, Govenda Zilan ve Kürt Halk Dansları gibi topluluklar ve sanatçılar yer alacak. Fed-Bir tarafından yapılan açıklamada saat 12.00’da başlayacak olan Newroz Şöleni’nin akşam 19.00’da son bulacağı ve şölene  binlerce kişinin katılımının beklendiği belirtildi.


Geçen yıl Finsbury Park’ta yapılan park şenliğine de yaklaşık 10 bin kişi katılmıştı.  Fed-Bir çatısı altında toplanan  Halkevi, Kürt Toplum merkezi, Kürt Kültür Merkezi, Fedbir, Heyva Sor A Kurdistan, Roj Kadın Derneeği, Edinburg Kürt İnsiyatifi, Doncaster Kürt ve Türk toplum Merkezi, Leeds Kürt Toplum Merkezi, Croydon Kürt Toplum Merkezi, Kurdish Exile Association ve İngiltere Gençlik Meclisi gibi Kürt dernekleri tarafından bu yıl 2 Mart Cuma günü Haringey’deki Kurdish Community Centre’da düzenlenen “Halay Gecesi” ve ‘güneşimizi karartamazsınız’ sloganıyla başlatılan 2007 Newroz Festivali’, paneller, şiir günleri, sergiler, okul kutlamaları, resepsiyonlar ve benzeri renkli etkinliklerden sonra,  21 Mart Çarşamba günü aralarında Gik-Der, Day-Mer, YÇKM, ATİK, Tohum Kültür Merkezi’nin de bulunduğu çeşitli kurumlar tarafından ortaklaşa organize edilen Newroz Yürüyüşü ile doruğa çıktı. Wood Green’de başlayan ve Haringey’de sona eren yürüyüşte Abdullah Öcalan lehine sloganların atılması ve pankartların taşınması dikkat çekti.


İSLİNGTON BELEDİYESİ’NDEN RESEPSİYON


Öte yandan Newroz 2007 nedeniyle GLA, Haringey Belediyesi ve Hackney Belediyesi’nden sonra bu kez de Islington Belediyesi bir resepsiyon verdi. Islington Belediyesi Başkan Yardımcısı Terry Stacy JP,  Meclis üyeleri Anna Berent Meral Ece,  Richard Greening, Haringey Belediye Meclis Üyesi Ali Demirci, Fed-Bir Başkanı Arzu Peşmen, Halkevi Başkanı Mustafa Topkaya, Halkevi eski Başkanı İbrahim Doğuş ve Halkevi üyelerinin hazır bulunduğu resepsiyonda Kürt Sanatçı Tara Jeff de bir dinleti sundu.


FOTOĞRAF: Halkevi Başkanı Mustafa Topkaya, Pazar günü yapılacak şenliğe herkesi davet etti.

801150cookie-checkShoreditch Park’ta Edip Akbayram’lı Newroz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.