Sigarayı bırakmayana ameliyat yok

Doktorların durumun takipçisi olacağı ve hastanın gerçekten sigarayı bırakıp bırakmadığının tespit edilebilmesi için kan tahlili yaptırılacağı belirtildi.


Sağlık Bakanı Patricia Hewitt’in sigara içen hastaların ameliyat sonrası nekahet dönemlerinin daha uzun sürdüğüne dair araştırmaların sonucunda bu karara vardığı ve uygulamanın başlatılması yolunda talimat verdiği kaydedildi. Uygulamanın başlamasıyla her yıl 500 bin sigara tiryakisi hastanın ameliyat olabilmek için sigarayı bırakmak zorunda kalacağı tahmin ediliyor.


Hasta haklarını korumak için kurulan sivil toplum kuruluşları ise bu uygulamaya karşı çıkarken, NHS’nin paradan tasarruf etmeye çalışmak yerine hasta bakımını geliştirmeye çalışması gerektiğini savundu. Söz konusu kuruluşlardan yapılan açıklamalarda, sırf hastanede daha uzun kalmak durumunda bulundukları ve böylece daha çok masrafa yol açtıkları için sigara içenlerin ameliyat edilmelerinin reddedilmesinin kabul edilemez olduğu bildirildi.


Sağlık bakanlığı bu eleştirileri yanıtlarken, ölüm tehlikesi bulunan durumlarda ameliyatların geciktirilmediğini, uygulamanın ancak ölüm riski bulunmayan hastaları hedef aldığını belirtti.

803260cookie-checkSigarayı bırakmayana ameliyat yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.