Siirt’te madende şev kayması: 4 işçi yaşamını yitirdi

Siirt Şirvan’da bulunan bakır madeninde şev kayması meydana geldi. 4 işçi yaşamını yitirdi. 12 işçiden haber alınamıyor.

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan bakır madeninde saat 21.00 sularında şev kayması meydana geldi.

Olay yerindeki DBP Siirt İl Genel Meclis Üyesi Emin Çeçen’den aldığımız bilgiye göre şev kayması Ciner Grubu’na bağlı Park Elektrik’in taşeron şirketi Antlar İnşaat’ın çalışmasında meydana geldi.

Çeçen, kendisiyle konuştuğumuz olayın ilk saati sırasında AFAD ekiplerinin henüz bölgeye ulaşmadığını, köylüler ve işçilerin amatörce müdahale ettiğini, şirketin acil müdahale ekibinin ortada olmadığını ifade etti. 12-13 civarı iş makinesinin de enkaz altında olduğu belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Dün gece itibarıyla Siirt Şirvan’da heyelan vesilesiyle özel bir bakır maden ocağında heyelan altında kalan 16 çalışanın 4’ünün ne yazık ki cesetleri çıkarıldı. Şu an 11 veya 12 işçinin heyelan altından çıkartılması çalışmaları devam ediyor” dedi.

FİRMA TEMSİLCİSİ: CİHAZ UYARI VERMEDİ

Facia sonrası bölgede bulunan bakır madeninin sorumlularından Jeoloji Birim Amiri Kamil Narman, temmuz ayında doğu duvarındaki çatlağın ardından ocakta çalışmaların durdurulduğunu ve bu bu süre zarfı içinde bütün çatlakları tespit etmek amacıyla çözüm önerileri geliştirdiklerini söyledi.  Narman, “Her yere anlık ölçüm cihazları yerleştirdik. 6 dakikada bir cihaz ölçüm yapıyor. Dün akşamki çökme de 6 dakikalık zaman içinde olmuş. Gereken her türlü önlemi almıştık. Maden temmuzdan sonra 2 ay tatil edilmişti. Sonra önlemler alınarak yeniden çalışmalara başlamıştık. Dün yaşanan olay sırasında anlık ölçüm cihazlarından hiçbir uyarı almadık” savunmasında bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, heyelan nedeniyle kayan toprak altında kalan işçilerden 3’ünün bekar olduğunu, diğerlerinin evli olup toplam 35 çocuğu bulunduğu belirtildi. Açıklamada Murat Ant, Halil Başer ve Sedat Bulut’un bekar olduğu, Savaş Kızılkan’ın 1, Kerem Arat’ın 1, Kasım Tari’nin 4, Şefik Tuncer’in 3, Abdurrahman Sönmezsoy’un 4, Reşit Can’ın 2, Mahmut Batumak’un 3, Bedrettin Caylı’nın 5, Nusret Beyazalma’nın 6, Yavuz Yıldız’ın 2, İsmail Tekin’in 1 ve Abdulbaki Aydın’ın 3 çocuğu olduğu, İbrahim Kılınç’ın ise çocuğu bulunmadığı belirtildi.

2029350cookie-checkSiirt’te madende şev kayması: 4 işçi yaşamını yitirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.