Şık’tan tepki: HDP’den istifa ettim yoldaşlıktan değil

Ahmet Şık, HDP’den istifasına yönelik spekülasyonlara tepki gösterdi. “HDP’den istifa ettim, yoldaşlıktan değil” diyen Ahmet Şık, komplo teorilerine itibar edilmemesini istedi.

Ahmet Şık, üç gün önce HDP’den istifasına yönelik iddialara, sosyal medyadan yanıt verdi.

“HDP’den istifa edişimle ilgili ‘komplo teorilerine itibar edilmemesi’ temennimi, komplo teorilerine itibar edenlere akademisyen de olsa itibar etmeyin diye güncelliyorum” diyen Ahmet Şık, şu açıklamayı yaptı:

“Bayağılığı da aşan bir dille ‘eleştiri’ yöneltenler ve aynı biçimde karşılık verenlere ise söyleyeceğim şu ki HDP’den istifa ettim yoldaşlıktan değil.”

Milletvekili Ahmet Şık, istifasının nedenlerine ilişkin açıklama isteyenlerin de, daha önce Artı Gerçek’e verdiği ‘Ahmet Şık: HDP’deki parti içi bürokrasi statüko yarattı, parti hantallaştı‘ röportajında aradıkları yanıtları bulabileceklerini söyledi.

Ahmet Şık 4 Mayıs’ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, HDP’den istifa ettiğini duyurmuştu. Kısa bir açıklama yapan Ahmet Şık “Eş başkanlarımızı tenzih ederek, parti yönetiminde bulunan hakim bir anlayışın HDP’nin gücü, anlamı ve değerleri hilafına demokratik teamüllerden uzak tutumlarında ısrarları nedeniyle HDP’den istifa ettim.

1 Nisan günü, ilgililerine iletmiş olduğum istifa kararım, bugün (4 Mayıs 2020) itibariyle resmiyet kazanmıştır. Kararım bireysel bir politik tutumun yansıması olup herhangi bir komplo teorisine itibar edilmemesi temennimdir. Yolumuz açık önümüz barış olsun” demişti.

2413190cookie-checkŞık’tan tepki: HDP’den istifa ettim yoldaşlıktan değil

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.