“Silahı bırak gel arkadaş”

Bakan Çelik, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisinin sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’deki “Birlik projesi” ile ilgili adımlar olduğunu anlatarak şöyle devam etti:

“Son 2 gündür yapılan değerlendirmeleri ibretle izliyorsunuz. Bundan aylar öncesinde birkaç cümle söylemiştik. Özellikle şehit analarını, yakınlarını üzecek hiçbir projenin içinde olmayacağımızı açıkça ifade ettik. Şehit anaları ve şehit aileleri ile aynı zamanda 70 milyonu kastediyorum. Bu memleket için en değerli varlıklarını feda eden insanları üzecek bir davranış içinde bu ülkeyi yönetenler olabilir mi? Birlik projesi sağlansın diye gayret gösteriyoruz. Bunun için dışarıdan gelenler var. Silahı bırak gel. Hukuk devleti olan Türkiye’de suçun yoksa normal vatandaş gibi yaşamını sürdür arkadaş gel. Dağlarda bu ülkenin aleyhinde çalışmalar yürütme. Yürüttün, bir şey elde edemedin, bu ülkeye çok şey kaybettirdin.”

Türkiye’nin birliği ve bütünlüğünü sağlamak konusundaki gerekli iradeyi ısrarla sürdüreceklerini ifade eden Çelik, “Kısa zaman içinde Türkiye’de birlik ve beraberliğin nasıl sağlandığını, bütün vatandaşlarımızın hak hukuk karşısında nasıl eşit hizmet aldığını, hep beraber göreceğiz. Kimse vatandaşın kafasını karıştırmasın. ‘Terör bitsin, kan dursun, gözyaşı dursun’ diyeceksiniz ama adım atmayacaksınız. Sonra da konuşacaksınız. Konuşmalarla bu iş çözülmüyor” dedi.

Çelik, bu tür konuların risk alarak çözüleceğine dikkati çekerek, “Risk alacaksınız. Siyaset risk işidir. Riski alacaksınız ama hiç kimse unutmasın, bu ülkenin birliğini bütünlüğünü zedeleyecek bütün davranışlar karşısında öncelikle AK Parti’yi bulacaktır” diye konuştu.

1222390cookie-check“Silahı bırak gel arkadaş”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.