İsim benzerliğinden gözaltına alınmış

İbrahim Yazıcı’nın, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro Amirliği ekiplerince, Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesinde 2005 yılında gerçekleştirilen bir ihale nedeniyle gözaltına alındığı bildirildi.

Yazıcının avukatlarının açıklamasında da müvekkillerinin isim benzerliğinden dolayı gözaltına alındığı öne sürüldü.

EMNİYETİN AÇIKLAMASI

Bursaspor kulübü başkanı İbrahim Yazıcı, ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla mali şubeye getirildi. Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Yazıcı’nın, Bursa Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen bir soruşturma çerçevesinde gözaltına alındığını söyledi. Yılmaz, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü ifade etti.

İbrahim Yazıcı’nın, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro Amirliğinde bulunduğu ve burada ifade verdiği öğrenildi.

BURSASPOR’UN HUKUK İŞLERİNDEN AÇIKLAMA

Bursaspor Kulübü’nün hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi avukat Öztürk Yazıcı, Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı’nın gözaltına alınmasına ilişkin, “İbrahim beyin, bir soruşturma çerçevesinde görgüsüne ve bilgisine başvurulacak” dedi.

Yazıcı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, İbrahim Yazıcı’nın ifade vermesi sırasında kendisinin de hazır bulunacağını söyledi.

“İbrahim beyin, yürütülen bir soruşturma çerçevesinde görgüsüne ve bilgisine başvurulacak” diyen Yazıcı, şöyle konuştu:

“İbrahim beyin, bir ihaleye fesat karıştırılması olayıyla ilgili olarak ifadesine başvurulmak istendi. Bu nedenle, kendi otomobili ve şoförüyle beraber buraya geldi. Şu anda ifadesine başvuruluyor. Bu olay kesinlikle gözaltı değildir. Sadece konuyla ilgili yürütülen soruşturmada İbrahim beyin, telefon görüşmeleriyle ilgili ifadesine başvurulmadır. Sanıyorum, ifadesinin alınmasının ardından kendisi buradan ayrılacak. Yine gerekli açıklamayı kendisi yapacaktır.”

1261260cookie-checkİsim benzerliğinden gözaltına alınmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.