Sinyali solaydı ama sağa geçti…

Yeni İşçi Partisi’nin  25-29 Eylül tarihleri arasında Brighton’da sürdürdüğü “Sonbahar Konferansı”nda konuşan Maliye Bakanı Brown, Blair’in koltuğuna oturduğunda onun misyonunu aynen sürdüreceğini söyledi.


Brown’un konuşması İngiltere’nin sol kanat gazetesi The Guardian’ın siyasi yorumcusu Simon Hoggart “Brown dün kongrede, adeta bir Napolyon edasıyla liderlik tacını giydi” diye yazdı.


The Guardian ”Brown ile Blair arasında devir teslim anlaşmazlığı” başlığı ile verdikleri haberde, Başbakan Blair’in daha bir kaç yıl koltuğunda kalmak istediğini, oysa Maliye Bakanı’nın uzun süredir beklediği makama biran önce oturmak için sabırsızlandığı yorumunu yaptı.


Gazete’de yer alan bir başka eleştirel haber de şöyleydi:


“Maliye Bakanı’nın, hükümetin karşı karşıya olduğu bazı güçlüklerle ilgili hiç bir şey söylemedi. İşçilerin dayanışma grevinin yasallaşması talebi, memur emekli maaşları reformu, sağlık sisteminin özelleştirilmesi ve Irak konularında tek kelime yok. Brown küreselleşme, serbest rekabet ve piyasa gibi parti solunun hassas olduğu konularda da bir şey söylemeyip, parti içi hesaplaşmayı Tony Blair’e havale etti…”


The Daily Telegraph, ”Başbakan sabırsız Maliye Bakanını bekletiyor” başlığını atarken The Times; daha yakın zamanlara kadar partinin sol kanadının umudu olarak görülen Brown’un, şimdi kendisini Blair’in devamı olarak sunmasını mantıklı ve doğru tercih olarak tanımladı. 


Yeni İşçi Partisi’nin Brighton’da devam eden “Sonbahar Konferansı” bünyesinde 28 Eylül günü düzenlenen “AB neden Türkiye’ye hayır diyemez” konulu toplantıda CHP lideri Deniz Baykal da konuşacak…

783980cookie-checkSinyali solaydı ama sağa geçti…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.