Siyasi Ekoloji çıktı: Sistemin en ince noktalarına dokunup çözüm arıyor

16 yazarın katkısıyla hazırlanan Siyasi Ekoloji kitabı çıktı. Kitapta ekolojik yıkımı neden-sonuç ilişkileriyle ele alıyor.

Siyasi Ekoloji kitabı İmge Kitabevinden çıktı. Ekolojik saldırıların politik ve sınıfsal olduğu belirtilen kitapta yazıları yer alan 16 isim, kapitalizme eleştiri yönelterek, iklim krizinin beraberinde getirdiği ekolojik yıkımı neden-sonuç ilişkileriyle ele alıyor.

Ekolojik yıkım ve iklim krizine dair söz söylemenin önemi kadar bu mücadele için örgütlenmenin önemine de vurgu yapılan kitapta başka bir gezegen olmadığına dikkat çekilirken, kitapta yer alan yazılarda; dünyanın siyasi, ekonomik ve ekolojik yapısını değiştirmenin gerekliliğine vurgu yapıldı.

Kitabın tanıtım bülteninde ise, “Siyasi Ekoloji kitabı, sistemin en ince noktalarına kadar dokunan, onu sorgulayan ve çözüm üreten bir anlayışla ekoloji hareketleri içinde tamamlayıcı ve bu amaçla tartışma zeminleri yaratıcı olmayı hedefliyor” ifadeleri yer aldı.

Akademisyen Hakan Yurdanur’un derlediği kitapta yazıları yer alan isimler ise şöyle: Fikret Başkaya, Nejla Kurul, Sibel Özbudun, Mustafa Durmuş, Gaye Yılmaz, Beyza Üstün, Temel Demirer, Serap Çakalır, Talât Ulusoy, Hakan Yurdanur, Cemil Aksu, Ali Çakıroğlu, M.Ender Öndeş, Aykut Çoban, Emet Değirmenci, Talât Ulusoy.

2613220cookie-checkSiyasi Ekoloji çıktı: Sistemin en ince noktalarına dokunup çözüm arıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.