“Sizi ülkemizde tutmaya mecbur değiliz”

“Gezi’de bu oyunu nasıl bozduysak, burada da bozacağız” diyen Erdoğan “Yapılan operasyon uluslararası boyutu ve maalesef yerel taşeronları olan hükümete karşı yapılmış bir operasyondur.” şeklinde konuştu.

İktidarı döneminde Türkiye’de yapılan yatırımlardan örnek gösteren Erdoğan, “Yolsuzlukların olduğu bir ülkede siz milli geliri 3 kat artırabilir misiniz?” dedi.

Erdoğan ayrıca, “Bu oyun, çözüm sürecini sabote etme girişimidir” de dedi.

Başbakan Erdoğan, ABD elçisi Ricciardone’nin “Şimdi imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz” sözlerine tepki olarak “Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içinde oluyor. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz” dedi.

Erdoğan ayrıca, “Eğer görevlerinizin dışına çıkarsanız, bu yetkilerimizin olduğu yere kadar gider” uyarısında bulundu.

Kılıçdaroğlu: Operasyonun arkası gelecekAntalya’da bir konuşma yapan ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bu ülkede yoksuzluk var dedik. Dilimizde tüy bitti. Ama anlatamadık. Yeteri kadar anlatamadık. Ama bir operasyon yapıldı, tüm gerçekler ortaya çıktı. 2013’ün ikinci büyük olayı ayakkabı kutusu olayıdır. İktidara gelirken yolsuzluklarla mücadele edeceğiz demişlerdi. Bugün gelinen noktada gördük ki söylediklerinin tamamı yalanmış. Kul hakkı yiyenler bunlar.” şeklinde konuştu.

Operasyonların arkasının geleceğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu; “Bu yolsuzluk operasyonu bu ülkenin en büyük operasyonudur. 4 bakan.. Arkadan gelecekler de var. İçlerinden bir iki tane temiz var. Tamamı kirli bunların.” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, “Seçimlere girerken ustalık dönemim diyordu. Yolsuzluğun, hırsızlığın ustası.. Senin ne menem bir usta olduğunu öğrendik. Ben yırtık ayakkabı ile siyasete girdim diyordu. Şimdi o yırtık ayakkabı kutusunun içinde milyonlarca dolar var.” şeklinde de konuştu.

İki bakan oğlu tutuklandı, bir bakan oğlu serbestBu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘yolsuzluk ve rüşvet’ soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 49 kişiden aralarında İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve iş adamı Rıza Sarraf’ın da bulunduğu 16 kişi tutuklandı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar ile birlikte toplam 33 kişi ise serbest kaldı.

Hafta başından beri Türkiye gündemine oturan rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarında adı en çok geçen isimlerden olan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, serbest bırakılmasının ardından kısa bir açıklama yaptı.

“Daha bizi temizlemeleri lazım” diye konuşan Bayraktar, “Biz her şeye hazırlıklıydık zaten. Bu saaten sonra her şeye hazırdık. Allah hayırlısını veririr” şeklinde konuştu.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan iş adamı Ali Ağaoğlu Adliye Sarayı’nı terk etti.

Ricciardone’den basının iddalarına yanıt
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone bazı gazetelerde yer verilen ‘yolsuzluk ve rüşvet operasyonun arkasında ABD var’ iddialarına yanıt verdi.

Ricciardone, “Yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ABD’nin hiçbir ilgisi yoktur. Haberlerin tümü yalan ve iftiradır. Hiç kimse asılsız iddialarla Türkiye-ABD ilişkilerini tehlikeye atmamalıdır” dedi.

Başbakan Erdoğan, TBMM’de kabul edilen 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı sonrası, Ak Parti Genel Merkezi’nde bazı bakanlar ve partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinen Erdoğan, Ak Parti iktidarına yönelik bir kampanya yürütüldüğünü dile getirirken, “Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğimizi kamuoyuna beyan ettik. Bu duruşumuzun bu sözümüzün arkasındayız. Bizden olsun, başkaları olsun kim yaparsa yapsın nasıl yaparsa yapsın üzerine sonuna kadar gideceğiz.” dedi.

Gülen’den açıklama
ABD’de yaşayan ve yolsuzluk operasyonuyla ilgisi olduğu iddia edilen Fethullah Gülen ise herkul.org’da yayınlanan yeni videosunda, “Bu işin üzerine ‘Hukukun ve aynı zamanda sistemin, dinin ve aynı zamanda demokrasinin gerektirdiği şeyler bunlardır.’ deyip arınma adına, yıkanma adına, temizlenme adına, kirlerin öbür tarafa kalmasına meydan vermemek adına bir şey yaparken dinin ruhuna aykırı bir şey yapmışlara, bize de nisbet ediyorlar, dolayısıyla ben bizi de onların içinde görerek diyorum, dinin ruhuna aykırı bir şey yapmışlarsa, yaptıkları şey Kur’an’ın temel disiplinlerine aykırıysa, Sünnet-i Sahiha’ya aykırıysa, İslam’ın hukukuna aykırıysa, modern hukuka aykırıysa, günümüz demokratik telakkilere aykırıysa, Allah bizi de onları da yerlerin dibine batırsın, evlerine ateş salsın, yuvalarını başlarına yıksın.”

“Ama öyle değilse, hırsızı görmeden hırsızı yakalayanın üzerine gidenler, cinayeti görmeyip de masum insanlara cürüm atmak suretiyle onları karalamaya çalışanlar, Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkan vermesin.” şeklinde konuştu. (BBC)

1404850cookie-check“Sizi ülkemizde tutmaya mecbur değiliz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.